Bröllop

Sabina och Frej bjöd in till digitalt bröllop – livesände sin vigsel i coronatider

Av: 

Josefine Karlsson

Sabina och Frej.
Sabina och Frej.

NYHETER

Sabina Odder och Frej Norling ställde in sitt bröllop på grund av coronaviruspandemin – men ångrade sig i sista stund.

I stället livesände de vigseln för nära och kära.

– Det går att fira lyckligt, trots dystra tider, säger Sabina.

I över ett år hade Sabina Odder och Frej Norling från Västerås planerat sitt bröllop och ögonblicket då de skulle säga ja till varandra.

Men i takt med att den stora dagen närmade sig, eskalerade utvecklingen av coronaviruspandemin och satte världen i kris.

När Danmark stängde sina gränser, valde paret att ställa in vigseln. Sabina är dansk och hennes släktingar i grannlandet var fast på hemmaplan.

– Men det kändes egentligen inte rätt att bara låta det vara. Vi pratade om det och sa ”För vilka gifter vi oss? Det är ju för vår kärleks skull”, säger hon.

Livesände vigseln för nära och kära.

Trots stängda gränser och Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att begränsa stora sociala sammankomster, valde paret att ändå gifta sig – men i en annorlunda form.

Då kläcktes idén om att livesända hela vigseln för de tilltänkta bröllopsgästerna, vilket P4 Västmanland var först med att rapportera om.

– När kyrkklockorna ringde blev jag pirrig i hela kroppen. Det var väldigt speciellt och så man förväntar sig att det ska vara på bröllop. Men skillnaden var att gästerna deltog digitalt, säger Frej.

”Ett unikt bröllopsminne”

I kyrkan hade de sällskap av deras två barn, fyraåriga Birk och tio månader gamla Alve, samt ett par vänner och fotografer. Men virtuellt deltog över 60 personer, många iklädda kostymer och långklänningar.

– Vi hade teknikstrul i början och blev lite nervösa. Men sedan gick allt så himla bra. Våra nära och kära satt hemma och skålade med varandra och kunde se både oss och varandra på skärmen. Alla tyckte det var superhäftigt och ett unikt bröllopsminne. Det var en dag av glädje och hopp om framtiden, säger Sabina.

I stället för efterföljande bröllopsfest fick paret dansa bröllopsvalsen och skära upp tårtan i hemma i köket.

– Det är ju hemma vår kärlek finns och nu har vi fyllt det med ännu mer kärlek. Vi gick in i vår bubbla. Coronaviruspandemin är fruktansvärt allvarlig och vi tycker inte synd om oss själva som behövde ändra våra planer. Vi gjorde vad vi kunde och gjorde det fint, säger Sabina.

Sabina och Frej.

Uppskjuten bröllopsfest

Bröllopsfesten får vänta och brudparet kommer bjuda in sina nära till ett firande när läget i världen har stabiliserats.

– Då har vi något att se fram emot. Kanske kommer det till och med vara lite mer avslappnat den dagen. Då kan vi bara fokusera på festen och njuta med alla vänner och släktingar, säger Frej.

Under våren och sommaren blomstrar bröllopssäsongen och Sabina och Frej kan rekommendera andra par att dela den stora dagen, med gäster på distans.

– Det är ju upp till var och en om man vill skjuta upp sitt bröllop eller ej. Men det fungerade jättebra för oss och vi har bara fått positiv respons från gästerna. Det var som ett vanligt bröllop, men i en digital version, säger Frej.

ANNONS

Stoppa myggen! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel! VINNARE av Aftonbladets test av bästa myggmedel 2022!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Bröllop

Kärlek

Coronaviruset

Västerås