Macheterånare jagas i Uppsala: ”Gäckar polisen”

avNiklas Eriksson

NYHETER

Macheteduon har på kort tid utfört ett flertal rån och rånförsök.

Nu jagas två maskerade och mörkt klädda män på en mc av ett stort polisuppbåd i Uppsala.

– De verkar inte ge sig, vi jagar dem med allt vi har, säger Torbjörn Karlsson vid Uppsalapolisen till Aftonbladet.

1 av 4

Första larmet om duon som är beväpnade med en lång machete eller annat svärdliknande föremål kom vid 16.30.

Den maskerade duon rånade då en restaurang på Ritargatan i centrala Uppsala och kom över kontanter. Sedan ska de ha flytt på en mc eller en moped.

Kort därefter kommer nästa larm från Vitkålsgatan.

Där ska de två mörkt klädda männen ha försökt tvinga till sig en personbil genom att hota föraren med det svärdliknande föremålet. Med de misslyckades.

Bara några minuter senare ska de ha försökt genomföra ytterligare ett bilrån på Ikeaparkeringen i Boländerna.

– Vid 17.10 har vi fått ett larm från Ikeaperkeringen där två personer beväpande med machete har försökt få kontroll över en personbil, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen till UNT.

Senaste iakttagelsen ska ha skett vid Årsta centrum i Uppsala där de misstänkta ska ha tvingat en person att ta ut pengar från en bankomat.

Ett stort uppbåd jagar nu duon som gäckar myndigheterna, skriver polisen på sin hemsida. Helikopter, hundpatruller och större antal poliser är involverade i jakten på de två männen för att få ett stopp på deras rånturné.

Polisen har i nuläget inget entydigt signalement på männen. De uppgifter som varit samstämmiga hittills är att det rör sig om två mörkt klädda män som tar sig fram genom Uppsala på en mc eller en moped.

– Vi har ännu inte anträffat någon. De har också ett långt föremål, ett svärd eller en machete, säger Torbjörn Karlsson,

– Vi är angelägna om att få tips från allmänheten.

Texten uppdateras

Så många rån anmäls varje år 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott