Peter ryter ifrån mot hänsynslösa bilister

1 av 2 | Foto: TT/Privat
Bärgaren Peter är trött på hur trafikanter beter sig vid olycksplatser. ”Nu får det vara bra”, säger han.

avJonna Claesson

NYHETER

Trafikanternas beteende vid olyckor får Peter Lood, bärgare på assistanskåren i Kalmar att ryta ifrån.

– Jag kände bara, nu jävlar. Nu får det vara bra, säger han.

I fredags var tre bilar inblandade i en olycka på E22. Sju personer skadades och behövde föras till sjukhus. Peter Lood som är bärgare på Assistancekåren i Kalmar arbetade med att få undan de tre bilarna från platsen. Men han var också tvungen att vakta den kilometerlånga bilkön då flera av bilisterna försökte tränga sig förbi olyckan eller vände och körde tillbaka i fel körriktning, vilket Barometern skrev om först.

– Det händer hela tiden men det här fick bägaren att rinna över. Jag kände bara, nu jävlar. Nu får det vara bra, säger Peter.

När han kom hem skenade frustrationen vilket hans Facebookvänner snart blev varse.

”Hur i helvete tänker ni egoistiska jävla svin, man som kvinna som bara ska fram till varje pris. Hammnar man i en trafikolycka försöker man inte backa!!”, skrev han i ett inlägg på Facebook.

– Jag såg hur en bil började backa ur kön. Jag frågade honom vad han skulle göra om en ambulans kom, det kunde han inte svara på. Två minuter senare kom den sista ambulansen. Hade han backat som han hade tänkt från början hade det kunnat bli ännu en olycka.

Peter berättar att några minuter är livsviktiga vid en olycka.

”Längst fram i kön kan människor sitta fast i bilvraken. De blöder, har djävulskt ont och är chockade. Det kan sitta barn fastspända i sina  barnstolar och ropa på sin pappa eller mamma som sitter medvetslösa medan livet sakta rinner ur dem. Jag undrar om någon av er egoister vet hur stor skillnad fem minuter kan göra.” skriver han.

Inlägget har fått stor spridning.

– Jag hoppas ju att det träffar rätt människor och att det gör skillnad. Jag förstår att många är stressade. Folk vill hem, hämta barn, spela bandy och hinna med flyget. Men en olycka är en olycka. Ska nån behöva dö för att du ska hinna med ditt flyg?

ARTIKELN HANDLAR OM

Olyckor

Facebook