Lagomvädret är här – finns något för alla

NYHETER

Lagomvädret har kommit till lilla landet lagom. Det blir ganska varmt, ganska soligt och ganska regnigt. Solen och nederbörden är dessutom rättvist fördelade över landet.

– Jag kan inte säga att någon del av landet får det klart bästa vädret. Det kommer vara ganska utspritt, säger Ian Engblom, meterolog på Foreca.

Det sägs att ordet ”lagom” bara förekommer i det svenska språket. Kanske har vi fått ordet för att beskriva den svenska sommaren – veckans väder kan nämligen bäst beskrivas som just lagom.

– Det är ett väder som passar till i stort sett vilken aktivitet som helst, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

Svalt och varmt

Du kommer varken kunna klaga på att det är för varmt eller för kallt. Temperaturen kommer nämligen ligga runt, eller strax över, 20 grader.

– Vi har lite mer värme att vänta i veckan men ganska beskedliga temperaturer. Det ser inte ut att bli någon högsommarvärme, men strax över 20 grader kan vi nog ta oss på en del håll i Sverige, säger Ian Engblom.

Men solen då?

Hur kommer det se ut på himlen då? Det blir nog något för alla: lite sol, lite moln och lite regn.

Fredagen väntas bli den regnigaste dagen på veckan. Flest skurar väntas i Götaland, i övrigt blir det samma mellanmjölksväder i hela landet.

– Det kan vara delar av Svealand, Götaland och Norrland som får rätt så fint väder, men jag kan inte säga att någon del av landet får det klart bästa vädret. Det kommer vara ganska utspritt, säger Ian Engblom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder

Foreca

Solen