Man misstänks ha mördat kvinna – dog

NYHETER

En man anhölls under torsdagen i sin frånvaro misstänkt för att ha mördat en kvinna i Västervik.

Mannen påträffades sedan skadad i närheten av området där mordet ska ha ägt rum.

– Mannen dog till följd av sina skador, säger Kim Hild som är polisens presstalesperson i region Syd, till Aftonbladet.

Foto: Jörgen Heed
Polisen bekräftar att de utreder ett ärende i närheten av adressen där en kvinna misstänks ha mördats under torsdagen.

Det första larmet inkom till polisen klockan 11.20 på torsdagen.

Polis och ambulans beordrades då till en bostadsadress i södra delarna av Västervik efter larm om ett misstänkt grovt våldsbrott. Enligt uppgifter till Aftonbladet rörde det sig om en knivskärning. Polisen har inte bekräftat om det använts några tillhyggen.

Anhölls i sin frånvaro

En kvinna fördes till sjukhus i ambulans och avled senare till följd av sina skador. Polisen rubricerade om dådet till misstänkt mord alternativt dråp. En man anhölls i sin frånvaro misstänkt för dådet.

Polisen satte igång ett spaningsarbete efter den misstänkte gärningsmannen. På fredagen fick de uppgifter om att mannen åter igen ska ha befunnit sig i det bostadsområde där han misstänks ha mördat kvinnan.

Dog av sina skador

När polisen anländer till platsen påträffar de mannen skadad i närheten av området där kvinnan mördats. Hans skador bedömdes då som livshotande.

– Utredningen är just nu ganska beroende på den här mannens hälsotillstånd, sa Jimmy Modin som är polisens presstalesman.

På lördagen kunde polisen bekräfta att mannen har avlidit. Hans anhöriga är underrättade. Polisen misstänker inget brott i samband med mannens död.

Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Västervik