Flygvärdinna tvingades slå passagerare i huvudet med vinflaskor

NYHETER

Passageraren började öppna dörren när planet var i luften.

Ingen lyckades övermanna mannen som slogs med både personal och medpassagerare.

Till slut drämde en flygvärdinna inte bara en utan två flaskor vin i huvudet på honom.

1 av 2 | Foto: U.S. attorney’s Office Seattle/AP
Här gick mannen till attack under flygningen.

Deltas flight mellan Seattle och Peking hade varit på väg i en timme när den till synes städade och nyktra 23-åriga mannen reste sig ur sitt säte i första klass.

Han reste på en särskild biljett som anhöriga till flygbolagets anställda kan använda och hade inte gjort mer väsen av sig än att ha beställt in en öl, skriver Washington Post.

I höjd med Vancouver, gick han till toaletten, stannade där ungefär två minuter innan han störtade ut och slängde sig mot dörren.

Han fick grepp om handtaget och försökte lyfta det för att öppna dörren.

Återvände till Seattle

Två av flygvärdinnorna kastade sig emot mannen som slog undan dem och fortsatte att bearbeta dörrhandtaget.

En ur besättningen bad passagerare om hjälp och informerade kaptenen om situationen i kabinen.

Kaptenen beslöt att omedelbart återvända till Seattle.

Mannen slog ner ytterligare en flygvärdinna och krossade en vinflaska i huvudet mot en av passagerarna som skyndade till hjälp.

Mellan attackerna fortsatte han att bearbeta dörren och skräcken spred sig bland de andra passagerarna när han lyckats få upp handtaget halvvägs.

Bands med buntband

På en lägre höjd skulle dörren ha öppnats, skrev FBI senare i sin rapport.

En flygvärdinna grep två vinflaskor som rullade runt på golvet och slog dem en efter en i huvudet på den vildsinta mannen.

Han fortsatte slåss men var tillräckligt omtöcknad av slagen och vinet som rann över honom att han kunde övermannas och bindas med buntband kring anklar och handleder.

Vid ankomsten fördes mannen till häkte. En flygvärdinna och den passagerare som först kom till hjälp fördes till sjukhus med ansiktsskador.

Området omkring utgången som mannen försökt forcera såg ut som ett kraschat hotellrum med mat och vin insmort i mattan som också var täckt av skärvor från tallrikar och krossade flaskor.

ARTIKELN HANDLAR OM