Mystiska dödsfall skakar paradisön – polisen släpper kuslig bild

NYHETER

Belgiska backpackern Elise Dallemagne hittades död på thailändska paradisön Koh Tao efter att ödlor hade ätit på hennes kropp.

Familjen vägrar tro på polisens förklaring att hon tagit sitt liv – nu släpps övervakningsbilden på vad som kan vara Elises sista stund i livet.

1 av 2 | Foto: Facebook/Elise Dallemagne
Elise Dallemagne hittades död på ön Koh Tao.

Sju turister har dött under oklara omständigheter på ön Koh Tao, även känd som Turtle Island, under de senaste tre åren. Myndigheternas förklaring är att turisterna ska ha tagit sina liv.

Flera internationella medier har uppmärksammat de mystiska omständigheterna kring Elise Dallemagnes död, bland annat The Independent och Metro.

Det var den 28:e april i år som Elise Dallemanges kropp hittades i djungeln på ön Koh Tao i Thailand. Då var hennes kropp lemlästad av ödlor och hon fick identifieras genom tandkort.

– Jag tror inte på vad polisen berättat för oss, vi fruktar att någon annan var inblandad. Vi tror mer och mer att polisens information inte stämmer, säger kvinnans mamma, Michele van Egten till belgiska tidningen Der Farang.

Flera dagar innan hennes kropp hittades hade den thailändska polisen meddelat att Elise tagit sitt liv, en förklaring som familjens alltså avfärdar.

Kan vara sista bilden

Nu har polisen gått ut med en bild, ett foto som en övervakningskamera tagit drygt 180 meter från den plats som Elise Dallemanges kropp hittades vid. Myndigheterna menar att bilden som föreställer en kvinna som går vid en gångväg kan vara den sista bilden på belgiskan och fortsätter nu att utreda händelsen.

Checkade in på hotell under falskt namn

Elise Dallemange checkade in på ett hotell under falskt namn några dagar innan hennes kropp hittades. På hotellrummet ska en eldsvåda inträffat samma kväll som hon försvann, enligt tidningen Samui Times.

Tidningen skriver också att polisundersökningen har brister och att utredningen inte har vidgats till att omfatta ön Koh Phangan där den 30-åriga kvinnan jobbade på ett yoga- och meditationscenter.