Här finns sommarvärmen

NYHETER

Kontinenten har högsommarvärme men i Sverige lyser det fantastiska semestervädret med sin frånvaro.

Här är platserna där du har bäst chans till sol och värme i veckan.

1 av 2 | Foto: Stefan Jerrevång
Sommarmys

Längtar du efter att kunna sitta ute under kvällarna och njuta av en behaglig temperatur medan jordgubbarna intas? Risken är att du får göra det med en tröja på, några höga temperaturer är inte på ingång för större delar av landet enligt SMHI:s prognos.

En högtrycksrygg skapar uppehåll i större delar av landet förutom för nordöstra Norrland där regn väntas.

– Närmsta veckan ser det inte ut att bli högsommarvärme, som mest kommer det vara dryga 20 grader under dagarna, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

Prognosen: 25 grader i Göteborg

För de som fortfarande har semester är rådet att bege sig till södra och sydvästra Sverige. I västra Götaland och västkusten är chansen störst till sol. Redan under onsdagen kan ett tillfälligt högtryck nå Sveriges framsida.

– Längtar man efter högsommarvärme finns det tillfällig chans imorgon, då sydostliga vindar och varm luftmassa befinner sig över Götaland. Göteborg kommer upp till 25 grader imorgon eftermiddag, säger väderexperten.

– Allmänt kan man sga att de bästa chanserna för lite värme är de södra delarna av landet, främst delar av Götaland, säger Ian Engblom.

Regn väntas

Högtrycksryggen ökar solchanserna öven i Norrland, frånsett kustlandet där vädret kommer vara molnigt, enligt SMHI:s prognos. Det tillfälliga högtrycket avlöses av ett regnområde från sydväst som under torsdag eftermiddag och kväll drar in över sydvästra Götaland, som sedan fortsätter upp över Götaland.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder