Två personer knivskurna på tunnelbanan

NYHETER

Två personer har fått lindriga skador efter en knivattack på ett tunnelbanetåg i Stureby söder om Stockholm.

Polisen jagar nu en eller flera gärningsmän med stora resurser.

– Det ska ha börjat i en tunnelbanevagn och sedan fortsatt på perrongen, säger Jens Mårtensson vid Stockholmspolisen.

1 av 2 | Foto: Läsarbild.

Polisen larmades om ett bråk på ett tunnelbanetåg i Stureby, söder om Stockholm, vid klockan halv tolv på fredagskvällen.

Ett vittne berättar för Aftonbladet att en person började bråka med två andra. En kortare ordväxling ska ha slutat med att denne gick till attack med kniv.

När polisen kom till platsen påträffade de två personer – två män i 20-årsåldern – med knivskador.

– Det var två kvar och båda var knivskurna lindrigt i benen, säger Jens Mårtensson, vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Söks med hundar

Händelsen rubriceras som grov misshandel och polisen söker nu efter en eller flera gärningsmän. I det initiala larmet var det oklart hur många som var involverade. Flera patruller är involverade i jakten, inklusive en hundpatrull.

– Det var ganska många initialt. Vi har fortfarande ett antal patruller ute som letar efter gärningsmannen eller gärningsmännen, säger Jens Mårtensson.

Vittnet säger att mannen med kniven verkade vara väldigt berusad. Även om polisen inte påträffar någon misstänkt bedöms utredningsläget vara gott.

– Det är tur att det skedde i t-banan för där finns det kameror och en god chans att få personen eller personerna på bild, säger Mårtensson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm