Polisen: Undvik centrala Stockholm

NYHETER

Det går nu åter att röra sig i innerstaden men polisen vädjar till allmänheten att undvika city.

Stockholmarna kan på lördagen åter röra i sin stad, men polisen uppmanar allmänheten att hålla sig borta från de centrala delarna.

– Har man möjlighet att undvika centrum som är det bra. Brottsplatsen är fortfarande avspärrad, exakt var de avspärrningarna går kommer man bli varse, men det är Drottninggatan som berörs. Det kan leda till trafikrubbningar, säger Lars Byström på Stockholmspolisen.

Avspärrningarna kring brottsplatsen kommer att vara kvar under dagen.

– Om våra tekniker behöver göra något omtag så vill vi inte riskera att spår förstörs, säger Lars Byström.

Kollektivtrafiken

  • Tunnelbana, pendeltåg och bussar går som vanligt och enligt tidtabell, säger Henrik Palnér, presskontakt på SL. ”Det är en normal trafikdag med ett fåtal avvikelser. Uppgången i T-centralen mot Sergels torg är fortfarande stängd på polisens begäran. Några busslinjer som går på Kungsgatan har en omlagd körväg. Fjärrtågen är inte riktigt normala, vilket kan komma att påverka pendeltågstrafiken”, säger han.

Tågen

  • SJ rapporterar att trafiken under dagen har återgått till det normala, även om vissa följdförseningar fortfarande förekommer. ”Främst har vi försökt hjälpa alla som fick avbryta sina resor under gårdagen att komma fram till sina destinationer. Alla som drabbades av inställda tåg kommer självklart att få full återbetalning”, säger Niclas Härenstam, presschef SJ.

Flyg

  • Även flyg från Bromma och Arlanda uppges ska gå enligt tabell.

Butiker/restauranger

  • Några av butikerna och restaurangerna på Drottninggatan och i kvarteren runtomkring har fortsatt stängt under dagen.

  • Åhléns city har stängt, medan övriga Åhlénsbutiker i staden ska öppna.

  • Kulturhuset håller öppet och Stadsteaterns föreställningar spelas som vanligt.