Lillebrodern: Lena var den bästa av alla

69-åriga Lena Wahlberg från Ljungskile var en av de fyra människor som dödades i fredagens terrorattack på Drottninggatan i Stockholm.

Anhöriga berättar nu om sorgen för Aftonbladet.

– Hon var den bästa storasystern man kunde ha. Det gör så ont att hon drabbades av detta, berättar lillebrodern för Aftonbladet.

Strax före klockan 15 i fredags eftermiddag misstänks 39-årige Rakhmat Akilov ha stulit en lastbil för att sedan köra på flera personer på Drottninggatan i Stockholm.

Fyra personer dödades och 15 skadades i den misstänkta terrorattacken.

En av dem som dödades var 69-åriga Lena Wahlberg från Ljungskile som var i Stockholm på besök, berättar familjen för Aftonbladet.

– Hon var den bästa storasystern man kunde ha och vi stod varandra väldigt nära. Hon var så otroligt god, hade aldrig några baktankar utan var bara en väldigt god människa, berättar lillebrodern för Aftonbladet.

Brann för barn

Han berättar att Lena brann för barn och har varit lärare i hela sitt liv, och mot slutet arbetade hon som speciallärare innan hon gick i pension.

– Hon var den som stöttade alla svaga och hjälpte dem i skolan. Hon kämpade för dem som hade det lite svårare här i livet.

– Hon har även varit delaktig i mina barn och barnbarn.

Lillebrodern berättar även att Lena var var engagerad i många olika föreningar och hon hade otroligt mycket vänner.

– Hon var den största av alla. Detta gör så ont att hon blir drabbad av detta.

Åtta vårdas på sjukhus

Vid attacken på Drottninggatan dödades förutom Lena Wahlberg även 11-åriga Ebba Åkerlind, småbarnspappan och brittiske medborgaren Chris Bevington, 41, och Maïlys Dereymaeker, 31, från Belgien.

Åtta personer vårdas fortfarande på akutsjukhus, varav två på intensivvårdsavdelning. Sedan i måndagskväll har en person skrivits ut meddelar Stockholm läns landsting.

På tisdagen häktades 39-årige Rakhmat Akilov på sannolika skäl misstänkt för terrorbrott genom mord. Han har erkänt sig skyldig.

Publisert:

LÄS VIDARE