Servitrisens lapp gav Isabelle mod att amma

1 av 2 | Foto: TT/Skärmdump: Instagram
Bilden till vänster har inget samband med texten.

avChristina Smedbakken

NYHETER

Varje gång Isabelle Ames ammar sitt barn är hon rädd att bli trakasserad. Servitrisens lapp fick henne att inse att hon inte är ensam.

– Det visar stöd mellan mammor och för amning – båda uppmuntras för sällan, säger hon till Huffington Post.

Föräldrar som ammar sina barn öppet möts inte sällan av trakasserier och skuldbeläggande. Isabelle Ames från Arizona i USA är alltid orolig att bli attackerad när hon ammar sin bebis offentligt. I onsdags hände den raka motsatsen – något hon aldrig hade räknat med.

Pannkaka och brev

Isabella satt på lunchrestaurangen Snooze i staden Gilbert för att äta frukost. Hennes tio månader gamla bebis Charlotte var också hungrig och Isabelle insåg att hon skulle behöva amma henne vid bordet. Som vanligt oroade hon sig för hur omgivningen skulle reagera.

När hon ammat färdigt kom servitrisen över till hennes bord. Hon ställde ned ett fat med pannkakor och sade att de var från henne till Isabelle. Som förklaring räckte hon även över en lapp.

”Tack för att du ammar här! Massor av kärlek och respekt! Från Erica”, stod det på lappen, tillsammans med flera tecknade hjärtan.

– Vi mammor måste hålla ihop, sade Erica till Isabelle.

”Ingen förbereder dig”

Isabelle själv började gråta och kramade servitrisen. När hon kom hem skrev hon om händelsen på Instagram, tillsammans med en bild på Ericas brev.

”Jag är fortfarande tårögd flera timmar senare”, skriver hon i inlägget.

Hon förklarar även att amning inte alltid är en dans på rosor. Utöver dotterns födsel är amningen det svåraste hon gjort.

”Ingen förbereder dig på det, men alla förväntar sig ändå att du ska vara jättebra på det. Du känner dig helt misslyckad när det inte går bra med en gång”, skriver hon.

Ett sting av rädsla

Att få höra uppmuntrande ord från en total främling fick henne att känna sig stärkt.

”Ofta innan jag ska amma Charlotte på offentliga platser känner jag ett sting av rädsla. ’Okej, det är nu det händer. Någon kommer att trakassera mig. De kommer att skrika åt mig. Någon kommer att säga att jag inte får göra det här.’ Men inte idag. Idag fick jag kärlek, respekt och en gratis pannkaka”, skriver hon.

– Jag hoppas att det här får folk att förstå att föräldraskapet är svårt ibland. Sprid kärlek och respekt. Det behövs så lite, till exempel en pannkaka, för att rädda någons dag, säger Isabelle till Huffington Post.

ARTIKELN HANDLAR OM

Amning

USA