Coronapandemin

Coronasmitta på universitetet – igen

Av: 

Elle Kari Karlsson

NYHETER

Tio juriststudenter på Uppsala universitet har bekräftats smittade av coronaviruset.

Nu ställs den fysiska undervisningen in.

10 studenter på juridiska institutionen smittade av covid-19.
10 studenter på juridiska institutionen smittade av covid-19.

Tio juriststudenter har bekräftats sjuka i covid-19, rapporterar UNT.

Nu ställs den fysiska undervisningen in och övergår till onlinebaserad undervisning under de kommande veckorna.

– Vi är alltid beredda på att göra det här. Om det kommer smittade vid universitets olika enheter lägger vi om utbildningen till online i två veckor. Det har vi gjort på flera ställen och nu senast på Juridicum, säger kommunikationsdirektör Pernilla Björk.

Några av de smittade juriststudenterna går i samma klass, men de flesta går olika terminer. Enligt Bengt Domeij, prefekt vid juridiska institutionen, handlar det inte om någon smitthärd utan om unga personer som smittats på olika platser.

Enligt uppgift till UNT ska det ha varit trångt i salarna. Det är dock inte något kommunikationsdirektören kan uttala sig om.

– Lärosalarna är glest möblerade och man har öppnat fler lokaler för undervisning. Varje institution jobbar hårt med att det inte ska bli trångt vid ingången. Det pågår en mängd arbete med det här, vad jag ser är att det funkat jättebra, säger Pernilla Björk.

Totalt har drygt 40 studenter vid Uppsala universitet bekräftats smittade av covid-19. I förra veckan var det sju studenter och ytterligare tre under helgen. Men det är svårt att säga hur många det egentligen rör sig om.

– Vi vet bara om dem som berättat för universitetet om sin sjukdom. För vissa studenter finns det kanske inte någon anledning att meddela universitetet. De kanske redan har sin undervisning online, säger Pernilla Björk.

I dagsläget genomförs ungefär 60 procent av undervisningen online. För den fysiska undervisningen gäller en maxgräns på 50 personer och säkert avstånd.

Det är andra gången den här hösten som undervisningen blivit digital till följd av coronautbrott bland studenter. Tidigare under hösten drabbades minst 25 studenter på läkarprogrammet av viruset, där några hade smittats på en privat fest. Även då övergick all undervisning till att hållas på distans

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Coronautbrottet bland läkarstudenter

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Uppsala

Coronaviruset

Covid-19

Uppsala universitet