Spelade mobilspel – på Merkels coronatoppmöte

Av: TT

Publicerad:
Bodo Ramelow, ministerpresident i den tyska delstaten Thüringen. Arkivbild.
Foto: Martin Schutt/AP/TT
Bodo Ramelow, ministerpresident i den tyska delstaten Thüringen. Arkivbild.

Den tyske toppolitikern Bodo Ramelow har hamnat i blåsväder sedan han erkänt att han spelat mobilspelet Candy Crush under ett coronamöte med förbundskansler Angela Merkel och delstaternas regeringschefer, skriver tidningen Bild.

Ramelow, som tillhör vänsterpartiet Die Linke och är ministerpresident i Thüringen, lättade hjärtat i en diskussion i appen Clubhouse, där användare kan prata direkt med varandra i olika chattrum.

– Vissa spelar sudoku, andra spelar schack eller Alfapet. Jag spelar Candy Crush, förklarar han för nyhetsbyrån DPA.

Erkännandet kom redan sent i fredags kväll, i ett chattrum med fler än tusen åhörare, däribland ministerpresidentkollegan Manuela Schwesig i Mecklenburg-Vorpommern och Bilds biträdande chefredaktör Paul Ronzheimer.

Ramelow kallade också förbundskanslern för "Merkelchen", ungefär "lilla Merkel", något han senare bad om ursäkt för.

Clubhouse har på kort tid blivit omåttligt populär bland politiker och journalister i Tyskland. Appens användarvillkor förbjuder deltagare att sprida vad som sägs i diskussioner utan medgivande från den som ligger bakom ett visst uttalande.

Tidningen Welt am Sonntags chefredaktör Johannes Boie, som först berättade om Ramelows uttalande i en kommentar, anser dock att det är en "journalistisk plikt" att rapportera om kontroversiella uttalanden från politiker, oavsett forum.

PODD Mutationerna

Aftonbladet Daily med Björn Olsen professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad: