Pojke försvann efter skolan – hittades flera mil bort

Av: Sophie Tanha

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En tioårig pojke skulle vid lunchtid i dag gå hem från skolan i Gnosjö. Då försvann han och var borta i flera timmar.

Under kvällen hittades han på en bensinstation i Huskvarna.

– Bra jobbat, säger polisen till allmänheten som hjälpte till att hitta pojken.

Pojken försvann på vägen hem från skolan klockan 12.30. De första timmarna letade föräldrarna själva, men klockan 14.30 ringde de polisen.

Flera polispatruller var under eftermiddagen ute och letar efter pojken, tillsammans med föräldrar och skolpersonal. Efter några timmar anslöt sig även organisationen Missing People och föreningen Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) med hundratals frivilliga. En helikopter var under en period uppe och sökte med hjälp av värmekamera, men den togs snabbt ur bruk med anledning av vädret.

Polisen: Bra jobbat

Pojken beskrivits som något tillbakadragen och blyg. När han försvann hade han svarta jeans, gröna gymnastikskor och en vinterjacka med huva på sig.

Polisen bad personer i området om hjälp.

– VI vill uppmana alla att kolla i sina garage, förråd och källare. Om vi i polisen letar utomhus kan allmänheten göra en jätteinsats genom att kolla inomhus, säger Daniel Söderqvist, presstalesperson polisen region Öst under eftermiddagen.

Pojken, som tidigare försvunnit utan föräldrarnas vetskap, hittades senare under onsdagskvällen i Huskvarna åtta mil bort från skolan.

– Det var något tips från allmänheten. Han hittades välbehållen på en bensinstation. Vi vet inte hur han kom dit, men det får vi väl ta reda på under kvällen. Det viktiga är att han är välbehållen, säger Daniel Söderqvist.

Polisen beskriver allmänhetens hjälp som fantastisk.

– Människor har fått informationen om att en pojke är försvunnen, så har man hjälpt till att leta efter honom. Det är en stor mediehändelse här i Jönköping, signalementet gick ut till taxibolag och länstrafiken, så det är väl så någon har kunnat känna igen honom. Så... Bra jobbat, säger Daniel Söderqvist.

Publicerad: