Coronastängd nattklubb blir blodcentral

Donerar till tonerna av Queen

Den populära nattklubben har varit igenbommad i tio coronamånader.

Nu har det forna festnästet fått nytt blod.

– Jag kom utan att tveka, säger Olivier Rebel, tidigare flitig klubbesökare.

Dunkandet från den flera våningar höga industrilokalen i studentstaden Lausanne i Schweiz har ersatts av tystnad i tio månader, sedan den populära nattklubben MAD i hjärtat av stadens nattliv tvingades coronastänga för att minska smittspridningen.

Nu har nattklubben fått nytt liv – i form av ett center för välbehövliga bloddonationer under pandemin, rapporterar Reuters.

Aha, obarmhärtig lysrörsbelysning och belönande Festis med sugrör tänker ni? Nja.

Än lever klubbandan vidare. De ljuskronor som brukade lysa upp dansgolvet för tusentals festgäster lyser nu istället upp salen för sjuksköterskorna – som sätter in nålar i armarna på blodgivare till låtar av Queen, Bee Gees och Michael Jackson.

– Det har varit hjärtskärande att se en plats som denna, som har funnits i nästan 35 år, sova så länge. Så naturligtvis är vi stolta över att kunna organisera vilken aktivitet som helst som är möjlig, säger chefen Igor Blaska.

På den forna nattklubben i Lausanne lämnas blod till tonerna av BeeGees och Queen.
På den forna nattklubben i Lausanne lämnas blod till tonerna av BeeGees och Queen.

Festare på kärt återbesök

Trots att nattklubben inte längre är en nattklubb har den lockat tillbaka sina trogna gamla besökare.

Åtminstone den tidigare stamgästen Olivier Rebel. Han säger att det känns bra att återvända, även om han denna gång gör det för att lämna blod istället för att dansa och sörpla drinkar.

– Jag kom utan att tveka, det är en legendarisk plats. Något inom mig sa: gå ut ur huset, gå tillbaka till den plats som du inte är på längre men som är full av minnen. Det kändes bara fint helt enkelt.
Schweiz har drabbats hårt av en andra virusvåg enligt Reuters. Totalt har över 350 000 personer smittats och över 5 000 personer med covid-19 har dött.

PODD Rapport från vaccinstarten i Storbritannien

Aftonbladet Daily, med vår reporter Petter Larsson på plats i London.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE