Stora förseningar efter kaos i t-banetrafiken

NYHETER

Ett tidigare tekniskt fel ställde till det rejält i tunnelbanetrafiken i Stockholm – mitt i rusningstrafiken.

Fortfarande är det stora förseningar på både röda och gröna linjen.

– Det var kaos. Plattformen var helt full och man vet inte vad som kunde hända, säger Mattias, 44, som var vid Gullmarsplan.

Stockholms lokaltrafik gick tidigt på tisdagsmorgonen ut med en varning om att det är stora störningar i tunnelbanetrafiken.

Både den gröna och röda linjen påverkas – i båda riktningarna.

– Det är ett tekniskt fel mellan Slussen och Gamla Stan som gör att de här linjerna påverkas, säger Bengt Stenberg på SL:s pressjour.

Inställda avgångar och förseningar

Endast ett tåg har under morgonen kunnat gå mellan Zinkensdamm och Östermalmstorg i båda riktningar. Samma sak gäller för sträckan Odenplan-Gullmarsplan.

”Det är risk för trängsel”, skriver SL på hemsidan.

– Har man möjlighet att välja annat trafikslag så uppmanar vi alla att göra det, säger Bengt Stenberg på SL:s pressjour vid 06-tiden.

Felet var åtgärdat vid 07-tiden, men det råder fortfarande stora förseningar på båda linjerna. Tågen kan gå så mycket som 20 minuter för sent och dessutom har avgångar ställts in.

– Vi är hemskt ledsna och vi hoppas att alla kan ha lite extra tålamod så här på luciamorgon, säger han.

Resenär: ”Folk kunde hamna på spåret”

Mattias, 44, var på väg till jobbet när han hamnade i trafikkaoset på Gullmarsplan. Där var plattformen helt fullpackad med resenärer och han beskriver det som obehagligt.

– Det var kaos. Plattformen var helt full och man vet inte vad som kan hända, minsta knuff eller något så kunde folk hamna nere på spåret, säger han.

Han är kritisk till att SL inte går ut med information om att plattformen är full och att det inte finns mer plats.

– Det är farligt. Man kan inte packa folk som sardiner i en låda.

ARTIKELN HANDLAR OM