”En blev jagad för han hade köpt för mycket vatten”

NYHETER

Svenska Isabelle Granlund har försökt fly norrut i den stormhotade delstaten Florida.

Men orkanen Irma vände kurs och nu visar sig nu vara på väg rätt över Fort Meyers där Isabelle och hennes vänner befinner sig.

– Vi kommer att stanna här, det är för sent att åka härifrån, säger Isabelle Granlund.

1 av 3 | Foto: Privat

Isabelle pluggar på college i West Palm Beach i Florida men har nu flytt till Fort Myers tillsammans med sina kompisar.

– Vi blev uppringda på skolan av personer som sa att vi måste lämna West Palm Beach, så jag följde med några lagkamrater hit för att de har hus här, berättar Isabelle.

Men när de hann komma till Fort Myers visade sig flykten vara förgäves, för stormen Irma har byt kurs och är nu på väg rakt mot staden.

– Stormens öga kommer att vara rakt över oss. Men vi kommer att stanna här, det är för sent att åka härifrån nu.

Folk köar i timmar för att köpa vatten

Isabelle vittnar liksom många andra om milslånga bilköer på motorvägarna och om tomma bensinstationer längs med körbanorna.

– En sträcka som skulle ta två timmar att köra, tog nästan tio. Och vattnet är slut i alla affärer, folk köar i timmar för att köpa vatten.

Här om dagen var Isabelle i en affär dit en lastbil skulle komma med en vattenleverans. När den till slut anlände, fick varje person endast köpa två dunkar.

– Då blev folk jättearga, eftersom att de hade köat i flera timmar. En man köpte tre dunkar och då såg vi hur det var några som jagade honom sen inne i affären, säger Isabelle Granlund.

Och trots det osäkra läget, känner Isabelle sig trygg i det hus där hon och hennes vänner nu tagit skydd.

– Jag vet att det är ett väldigt säkert hus. Och de som bor där har bunkrat upp med jättemycket vatten och mat. Så jag är inte så nervös i nuläget, säger Isabelle.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder

Florida