Anti-5G-smycke radioaktivt: ”Måste stoppas”

Nederländska strålsäkerhetsmyndigheten varnar för halsbandet.
Nederländska strålsäkerhetsmyndigheten varnar för halsbandet.

Halsbandet påstods skydda 5G-motståndare mot ”farliga radiovågar”.

Nu varnar experter för att smycket är radioaktivt och kan skada dna:at.

– Försäljningen måste stoppas omedelbart, skriver nederländska myndigheter i ett uttalande.

Medan länder över hela världen satsar på infrastruktur för snabbt 5G-internet har en rad motståndargrupper lanserat konspirationsteorier om påstådda hälsoeffekter som huvudvärk och nedsatt immunsystem.

Världshälsoorganisationen, WHO, har slagit tillbaka mot anklagelserna och sagt att 5G-nätverket inte skiljer sig särskilt mycket från vare sig 3G eller 4G-signaler.

Nu larmar den nederländska strålsäkerhetsmyndigheten, ANVS, om att man hittat tio produkter som innehåller skadlig strålning, däribland flera halsband och barnarmband som påstods ge skydd mot 5G.

”Bär det inte mer”

Produkterna, som kommer från Energy Armor och Magnetix Wellness, riskerar att skada vävnad och dna vid längre användning och har nu förbjudits i landet.

– Bär det inte mer. Lägg det på ett säkert ställe och vänta på instruktioner för returnera dem. De som har på sig en produkt av det här slaget under längre tid riskerar att utsätta sig för en strålningsnivå som överskrider den gräns för hudexponering som gäller i Nederländerna, skriver myndigheten i ett uttalande, enligt The Guardian.

Flera av smyckena finns fortfarande att köpa på sajter som Amazon och Shopify, skriver Forbes.

Publisert:

LÄS VIDARE