Nyheter

Hackat – universitetets Twitterkonto spärrat

Av: 

TT

Örebro universitet har fått sitt Twitterkonto kapat. Arkivbild.
Örebro universitet har fått sitt Twitterkonto kapat. Arkivbild.

NYHETER

Örebro universitets konto på Twitter har under natten pumpat ut nästan 50 inlägg – om kryptovalutor. Enligt universitetet har kontot kapats.

Under lördagseftermiddagen spärrades kontot, sedan universitetet efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckats få kontakt med Twitter.

– Det är jätteskönt. Vi har arbetat intensivt i dag med att byta lösenord på alla andra konton och infört multifaktorsautentisering, säger kommunikationschef Sara Arvidson till SVT Nyheter Örebro.

Det är i nuläget oklart om universitetet får tillbaka sitt kapade konto, eller om de får starta ett nytt.

Universitetet har legat lågt på Twitter sedan slutet av oktober, men plötsligt under natten mot lördagen började inläggen komma i strid ström.

Enligt Arvidson har universitetet tidigare haft vissa problem med säkerheten kring universitetets konton i sociala medier, och en it-säkerhetsexpert har varit inkopplad i frågan. Då har det dock inte handlat om något konkret fall.

Tidigare under lördagen var Arvidson frustrerad.

– Någon har förstört för oss och vi får inte tag på Twitter. Det är allvarligt för vårt varumärke. Har Twitter sådana brister tycker jag att de ska vara nåbara.

Vem som ligger bakom inläggen är oklart.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: