Nyheter

Fortsatt stökigt på bilträff i Rättvik

Av: 

TT

I Rättvik har många fordon samlats trots att årets Classic car week ställts in. På lördagen var det lång bilkö genom centrala delarna av Rättvik.
I Rättvik har många fordon samlats trots att årets Classic car week ställts in. På lördagen var det lång bilkö genom centrala delarna av Rättvik.

NYHETER

Uppemot 1 000 personer och mellan 150–200 fordon har samlats i Rättvik i Dalarna för en så kallad ”spontancruising” under helgen.

Polisen har haft fullt upp.

Det årliga motorevenemanget Classic car week ställdes in tidigare i år. I stället samlar en spontan bilträff mycket folk i Rättvik.

Hittills har polisen utfärdat 112 ordningsböter i trafiken och genomfört cirka 1 000 fall av direktförverkande av alkohol.

Totalt har nio fall av ringa narkotikabrott rapporterats, två fall av drograttfylleri, två anmälan om misshandel, en om stöld samt en om brott mot alkohollagen.

Därtill har två personer omhändertagits för fylleri.

Mats Öhman, presstalesperson för polisen, säger till TT att spontanträffen fortfarande pågår under söndagen, men att antalet deltagare ser ut att minska.

Polisen har fått jobba hårt under helgen, men det har inte varit särskilt stökigt i förhållande till cruisingen andra år, säger Öhman.

Två överfallsvåldtäkter eller försök till våldtäkt anmäldes under natten mot lördagen, men det är inte klarlagt om de har något samband med cruisingen, enligt Öhman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert: