Nyheter

Tre döda i tromb i västra Ryssland

Av: 

TT

En annan tromb drar fram, här i USA. Arkivbild.
En annan tromb drar fram, här i USA. Arkivbild.

NYHETER

Tre personer, bland dem ett barn, dödades när huset de befann sig i sveptes i väg av en tromb i västra Ryssland under tisdagen. Över tio personer skadades i ovädret, enligt räddningstjänsten.

– Det var fyra personer i grannhuset när det lyftes upp. Det påminde om en scen i sagan ”Trollkarlen från Oz”. Huset vreds. Nu intensivvårdas en kvinna som befann sig i huset, berättar vittnet Vasilisa för den statliga nyhetsbyrån Ria Novisti.

Tromben uppstod i länet Tver nordväst om Moskva, i samband med ett åskoväder där det stormade med vindhastigheter på 25 meter per sekund.

– Det är inte så ovanligt med tromber i de områdena. De kan uppstå upp till hundra gånger per år. Däremot händer det sällan att väderfenomenet drabbar bostadsområdena, säger meteorologen Nikita Popovnin till tv-kanalen Dozjd.

I flera bostadsområden har strömmen delvis slagits ut. I staden Andreapol har ovädret förstört 65 villor, uppger den statskontrollerade ryska nyhetsbyrån Tass. I byn Kartunj har elstolpar fällts och 18 av byns 20 hus har förstörts.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Rosa Bandet – beställ vacker bukett här

Interflora

Publisert: