Kristianstad

"De agerar på ett sätt vi inte har sett tidigare"

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

Tre ungdomar är anhållna för skjutningen vid köpcentret i Kristianstad.

En av polisens teorier är att gärningsmännen velat klättra i den kriminella världen – och därför hänsynslöst öppnat eld mitt på dagen. 

– De agerar på ett sätt vi inte har sett tidigare. Det är fullständigt oacceptabelt, säger lokalpolisområdeschef Anders Olofsson. 

Tre ungdomar mellan 15 och 18 år är anhållna misstänkta för mordförsök på Gamlegårdens centrum under tisdagen. Lokalpolisområdeschef Anders Olofsson menar att händelsen är extremt allvarlig.

– De personer som begår de här brotten har en fullständig likgiltighet inför risken att utomstående skadas. Det är fullständigt oacceptabelt, säger Anders Olofsson.

Under polisens pressträff utanför polishuset i Kristianstad förklarade Olofsson att Gamlegården är ett av de mest utsatta områdena i Kristianstad och att polisen jobbat länge med trygghetsskapande och förebyggande åtgärder i stadsdelen. Därför uttrycker Olofsson en stark frustration.

– Det känns genuint irriterande.

Vittnen har berättat att de sett flera skyttar som kom körande på moped. Den uppgiften bekräftas av polisen.

Man utesluter inte att det kan röra sig om en gängkriminalitet och en eskalering inom de kriminella nätverken.

Detta trots att flera ledande gestalter i den undre världen i Kristianstad sitter frihetsberövade.

– Vi har varit relativt framgångsrika mot grova kriminella aktörer som nu sitter frihetsberövade. Det finns kanske ett vakuum i de kriminella strukturerna som gör att personer som försöker etablera sig i det vakuumet och gör att de agerar på ett sätt vi inte har sett tidigare, säger Olofsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Stötta Rosa bandet med en vacker bukett – skicka ett blombud till någon här

Interflora

Anders Olofsson lokalpolisområdeschef pratar vid pressträff utanför polishuset i Kristianstad med anledning av gårdagens skjutning
Publisert:

LÄS VIDARE

Panik när skott föll vid köpcentrum - 12-årige Adrian sprang för livet

ÄMNEN I ARTIKELN

Kristianstad