Ruskväder drar in över Uppsala

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Ser du fram emot att mysa i soffan?

Då bjuder kanske de kommande dagarna på det ultimata vädret.

Regnfyllda moln sveper snart in över Uppsala, även om söndag ser ut att bjuda på fint promenadväder.

Foto: Nathan Denette / TT NYHETSBYRÅN

Det kommer att regna och snöa en hel del nu under torsdagskvällen i Uppsala.

– Det är troligtvis inte några jättestora mängder snö som faller, mest regn. Men lite mer västerut, i Västmanland, så är det en klass 1-varning för snö. Där kan det komma uppemot fem centimeter, så om prognosen ändras lite grann här under det närmsta dygnet så kan det komma mer snö i Uppsala, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Grå och blöt helg

Under natten stiger temperaturen sen. Så under fredagen lär det inte bli vitt på marken. Men det ser ut att regna under kvällen och natten.

– En del regn kan hänga kvar till lördag morgon sen, men det avtar under dagen. Det blir mest mulet och uppemot 5–6 plusgrader, säger meteorologen.

Det är tre grader varmare än under fredagen, men något mildare än det ser ut att bli på söndag som väntas bli ovaligt mild.

– Det kommer vara uppemot 7–8 grader och eventuellt lite regn framåt slutet av dagen.

I samband med att regent drar bort på lördag morgon så kan solen titta fram. Men det ser ut att bli mest mulet och grått under helgen. Det kommer också att vara lite blåsigt, men inte i närheten av några varningsnivåer. Under fredag och lördag blir det måttliga och tidvis friska vindar. På söndag ännu lugnare. Då ser vi ut att slippa de friska vindarna. 

Snöbyar nästa vecka

Nästa vecka ser också ut att bjuda på milt väder. I alla fall måndag tisdag då det ser ut att bli mellan 3 och 7 plusgrader. Sen sjunker temperaturerna samtidigt som nya lågtryck hittar in över Uppsala. 

– Jag tror att man kan förvänta sig några snöbyar under andra halvan av nästa vecka. Sen går det inte att säga hur stora eller små mängderna blir just nu, även om det ser ut att bli lite mindre snö. 

Publicerad:

LÄS VIDARE