Ebba Buschs hustvist med Esbjörn, 81

Försvarade Carola och Haber – går in i fastighetstvisten

Av: 

Olof Svensson

NYHETER

Advokaterna har tidigare försvarat kändisar som Carola och Peter Haber.

Nu går de in som ombud för Esbjörn Bolin, 81, i fastighetstvisten med Ebba Busch.

– Esbjörn får två toppadvokater som kör vidare på samma linje som jag har haft, säger det tidigare ombudet Johann Binninge.

Esbjörn Bolins juridiska ombud Johann Binninge har lämnat den infekterade fastighetstvisten med Ebba Busch. I veckan skickade han in en fullmakt till Uppsala tingsrätt, nu tar advokaterna Per-Hans Berg och Monica Behm över.

De två advokaterna ska föra Esbjörn Bolins talan mot KD-ledaren Ebba Busch. Advokaterna arbetar båda på Hestra advokatbyrå och har mångårig erfarenhet av olika typer av juridiska frågor på olika instanser.

Per-Hans Berg har vid sidan av arbete i tingsrätt och kammarrätt företrätt kända idrottsmän och artister , bland andra Carola Häggkvist. Monica Behm har arbetat på tingsrätt och hovrätt. Även hon har företrätt kända offentliga personer, senast skådespelaren Peter Haber.

– Jag har för närvarande inga kommentarer, säger Berg.

Hoppar av - är ”brottsoffer”


Johann Binninge skriver i ett sms att han och de nya ombuden ska gå igenom Ebba Buschs preliminära bevisuppgift i dag, fredag. Aftonbladet avslöjade förra fredagen att KD-ledaren kallar flera tidigare okända vittnen, bland andra sin mamma.

Johann Binninge lämnar målet eftersom han själv har anmält Ebba Busch för förtal. ”Sedan jag blivit brottsoffer med samma motpart som Esbjörn Bolin saknar jag möjlighet att uppträda som hans ombud i rätten” skriver han i fullmakten till tingsrätten.

Förundersökningen om förtal mot Ebba Busch leds av åklagare Anders Jakobsson, överåklagaren och chef för Särskilda åklagarkammaren. I dag fredag ska han höra målsägande Johann Binninge.

Förhörs i dag

Jakobsson beskriver det som ett rutinförhör.

– Jag ska höra honom om de uppgifter som han har lämnat i anmälan och hur han uppfattat det. Jag måste också kontrollera de uppgifter han har lämnat in med det jag har hämtat in.

Ebba Busch är inte delgiven misstanke för brott. Efter dagens förhör kommer Jakobsson att ta ställning till om han går vidare och delge henne misstanke, eller om han lägger ner förundersökningen.

Vad har du samlat in för bevisning?

– Jag vill inte gå in på det eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Jakobsson.

Aftonbladet har utan framgång sökt advokat Monica Behm.

ANNONS EXTERN LÄNK

Få ett reseintyg med PCR-test - provsvar inom 48 timmar.

Kry

Publisert:

LÄS VIDARE

Ebba Buschs mamma ska vittna i fastighetstvisten

ÄMNEN I ARTIKELN

Ebba Buschs hustvist med Esbjörn, 81

Peter Haber

Ebba Busch

Uppsala