Har EU misslyckats i vaccin-racet?

PODD Wolfgang Hansson reder ut

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Alla går och väntar på att vaccineringen mot covid-19 ska ta verklig fart. Varför går det så himla trögt på vissa håll? Problemet är bara att det just nu inte finns tillräckligt med vaccin för att kunna vaccinera alla som behöver det.

Det råder vaccinbrist. Överallt. Inte bara i Sverige.

I dagarna så reser Danmarks statsminister Mette Frederiksen och Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz till Israel för att hitta nya sätt att få fram vaccin. Här hemma så ropar oppositionen på att man ska runda EU för att få fram mer vaccin.

Hur kommer det sig att vaccinationsmöjligheterna skiljer sig åt så mycket mellan länderna i EU? Hur kommer pandemin påverka det europeiska samarbetet framöver? Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE