Islamisten fick p-böter utanför SR-reporterns hem

Publicerad 2021-05-18

Nya fakta stärker bilden av att SR-reportern tidigt hade en relation med islamisten.

Han fick parkeringsböter utanför journalistens hem i Stockholm i mars 2020, enligt Dagens Nyheter.

Detta trots att han hade anmälningsplikt i Gävle.

Sajten Doku avslöjade nyligen att en reporter på Sveriges Radio tvingats lämna sin anställning efter att hon haft en relation med en islamist som hon rapporterade om och som enligt Säpo utgör ett hot mot rikets säkerhet.

Nu avslöjar DN att mannen – som reportern hävdar att hon blev tillsammans med först när hon slutat rapportera om honom – flera gånger under våren och sommaren 2020 fick parkeringsböter utanför reporterns lägenhet på Södermalm.

Flera veckor efter de första parkeringsböterna gjorde reportern i april 2020 ett inslag om att mannen åtalats för brott mot anmälningsplikten.

Islamisten hade anmälningsplikt hos polisen i sin hemstad Gävle flera gånger i veckan, på grund av att Säpo begärt att han skulle utvisas ur landet men det inte gick att verkställa.

Hans Ihrman, vice chefsåklagare på riksenheten för säkerhetsmål, säger så här om p-böterna i Stockholm till DN:

– Det här var ju särskilt allvarligt för han medgav att han varit i Stockholm och han ska inte kunna röra sig på det sättet.

SR-reportern gjorde flera radioinslag som var kritiska till Säpos hantering av islamisten. När hennes chef fick kännedom om förhållandet i september 2020 ledde det till att reportern sade upp sig.

Islamisten är dömd för att ha hotat Gefle Dagblads chefredaktör, efter tidningens rapportering om honom.

Sveriges Radio.

Följ ämnen i artikeln