Två gripna efter väpnat rån i Upplands Väsby

NYHETER

Två personer har nu gripits efter ett väpnat rån mot en butik i Infra City i Upplands Väsby. Detta efter att polisen sökte dem med hundpatrull och helikopter.

Två personer rapporteras ha gripits av polisen vid 12.20 under fredagen. De greps i anslutning till flyktbilen i Norrviken. Bilen har tagits i beslag av polisen och ska genomgå en teknisk undersökning.

Det var runt 11.10 på fredagen som larmet kom till polisen om ett väpnat rån mot en butik i InfraCity i Upplands Väsby. Två maskerade personer rapporterades ha kommit ut ur butiken och hoppat in i en väntande bil. En av personerna ska ha haft ett pistolliknande föremål, enligt polisen.

När de körde från platsen kastade de ut fotanglar på bland annat Breddenvägen. Under flykten ska rånarna ha krockat och tappade i samband med det delar av flyktfordonet.

– De har åkt iväg i bil vad jag vet, hur de har tagit sig vidare vet jag inte, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Helikopter och hundpatrull

Polisen uppger att ingen ur personalen ska ha skadats vid rånet. Polisen sökte gärningspersonerna med hundpatrull och helikopter samt förhörde vittnen. Förundersökning är inledd om grovt rån.

Vid ungefär samma tidpunkt som rånet ägde rum ska en bil även ha satts i brand i närheten av Maria Karntzon väg och Vallentunavägen i Upplands väsby. Polisen vet ännu inte om den brinnande bilen har något samband med rånet.

– En gammal bil brinner och man har sett en person lämna platsen springande. Det är ganska nära och vi ska kontrollera om det finns ett samband, men det kan var en tillfällighet också, säger Eva Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott