Undersköterskans rekordvinst: Vann 30 miljoner kronor

Foto: TT
Genrebild.
NYHETER

Den ovetande undersköterskan som är från Malmö brast i gråt när hon meddelades om vinsten.

– Detta är ju inte sant. Det har ju alltid varit en dröm att vinna men det här trodde man ju aldrig, sa hon till Svenska Spel när de ringde henne.

En undersköterska i 55-årsåldern från Malmö, som vill vara anonym, vann 30 miljoner kronor på Keno, skriver Svenska spel i ett pressmeddelande. Det ska vara en rekordvinst.

När undersköterskan, som jobbar inom äldrevården, skulle meddelas om sin vinst skällde hon först ut vinnarkommunikatören – för hon trodde att det rörde sig om en säljare som ringde sent på kvällen. Sen när hon fick höra att hon vunnit började hon gråta, dock förstod hon inte först hur stor summan var.

– Har jag vunnit 7,5 miljoner, nej men vad säger du? sa hon.

Därefter fick hon veta att det snarare rörde sig om 30 miljoner kronor.

– Detta är ju inte sant. Det har ju alltid varit en dröm att vinna men det här trodde man ju aldrig. Min man och jag har alltid sagt att vår största önskan är att vinna så mycket att vi kan köpa en lägenhet till vår son och dotter, och nu kan vi ju verkligen det. Jag ska köra bort till min son och se reaktionen när jag berättar, skrattade kvinnan.

”Kan lösa in bilen”

Undersköterskan hade nämligen spelat fyra rader på Keno nivå 11 och Kung Keno och satsat totalt 40 kronor. Hon fick alla elva rätt och Kung Keno – vilket resulterade i den stora vinsten.

– Jag kan ju börja med att lösa in bilen så att jag slipper betala för den. Barnen kommer ju få en hel del och nu kan jag ju faktiskt säga upp mig från jobbet om jag vill, sa vinnaren.

Hon avslutade samtalet med att be hemskt mycket om ursäkt för den inledande utskällningen. Nu ska vinnaren få ekonomisk och juridisk rådgivning, skriver Svenska Spel i sitt pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö