Superväder över Sverige: ”Man ska passa på att njuta”

avEmma Lindström

NYHETER

Våren är äntligen här – med besked.

Veckan bjuder på strålande sol och och varma temperaturer.

– Det är i dag man ska pass på att njuta, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

1 av 6 | Foto: Sofia Nahringbauer
-Det känns som en överraskning efter det kalla vädret. Jag trodde inte att jag skulle behöva solglasögon idag säger Nina Eriksson som solade på Kungsträdgården i Stockholm på tisdagen tillsammans med kompisen Rebecca Broman.

Aprilvädret är äntligen över! Maj månad är här och med det kommer solen, värmen och en riktig vår.

Veckan bjuder på superväder och allra varmast blir det idag, tisdag.

– Temperaturen kommer ligga på upp mot 17, 18 grader, med lite tur närmre 19 grader i östra delarna av Svealand där det var varmt även igår, säger Christoffer Hallengren, meteorolog på Foreca.  

”Passa på och njut”

Förutom härliga temperaturer väntas strålande sol på flera håll i landet.

– Det blir soligt i större delen av landet och allra soligast i Götaland och Svealand, men det är inte så stor skillnad var man än befinner sig, säger Christoffer Hallgren,

Det är bara i Norrland som värmen ännu inte slagit igenom och där väntas växlande molnighet som klarnar upp under helgen.  

Det fina vädret väntas hålla i sig under veckan, men dippa i helgen.

– Det är idag man ska passa på att njuta. Det blir fint väder även de kommande dagarna med kallare väder under helgen och ett litet bakslag till nästa vecka, säger Christoffer Hallgren.

Varningar kvarstår 

Om du firar vårvärmen med att plocka fram grillen bör du dock vara försiktig. Med värmen kommer en ökad risk för gräsbränder.

SMHI går ut med en klass 1-varning för gräsbränder i inre och norra Götaland, i Svealand samt i snöfria områden i södra Norrland.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder

Foreca