Louise hittade valpar bland soporna

1 av 2 | Foto: Privat
Hundvalparna som hittades bland soporna var bara något dygn gamla
NYHETER

Louise Fridolin och hennes pojkvän gjorde en hemsk upptäck på återvinningscentralen i Löddeköpinge. I en skokartong bredvid en container låg tre hundvalpar, bara något dygn gamla, skriver Sydsvenskan.

Foto: Privat
Louise Fridolin hittade hundvalpar på återvinningscentral

När Louise Fridolin och hennes pojkvän skulle kasta sopor på en återvinningscentral i Löddeköpinge under tisdagen uppmärksammade en av stationens besökare pipljud från en container. Pipen visade sig komma från tre nyfödda hundvalpar som någon hade lämnat i en skokartong.

– Jag blev helt chockad och ringde polisen på en gång, jag förstår verkligen inte hur människor kan göra så mot ett djur. Och att det finns människor som saknar både empati och ansvarskänsla, säger Louise.

Efter att Louise kontaktat polisen valde hon att själv ansvara för att valparna fick vård.

– Jag ringde en bekant som är veterinär. Jag blev tipsad om ett hundpensionat men det var inte så lätt att få tag i någon när det var röd dag. Så vi åkte direkt till djursjukhuset i Malmö.

Väl där konstaterade man att valparna bara var något dygn gamla och kontrollerade så att de inte råkat ut för lunginflammation.

– Jag hade ingen aning om hur länge de hade legat där eller hur illa det var med dem.

”Första dagarna är kritiska”

Under onsdagen har Louise fått veta att valparna har ätit och att polisen redan har placerat dem på ett hundpensionat i väntan på att de ska växa till sig.

– När och om de fortsätter att gå så bra som det har gjort nu, så kommer valparna finnas på pensionatet tills de kan placeras i familjehem. Men veterinären sa att de här första dagarna är kritiska.

Louise delade med sig av händelsen i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

”Till Dig som dumpade tre nästan nyfödda valpar på Hofterups återvinning på Skönadalsvägen, jag har ett meddelande till dig. Valparna lever, de är på djursjukhuset och blir matade från sprutor istället för att få di från sin mamma. Nu hoppas jag innerligt att de hittar ett jourhem som har tid till dem. Vad hade du att förlora på att låta dem dia helt gratis från sin mamma? Åka till en veterinär och ge dem ett värdigt slut?”, skrev hon.

– Jag är så glad att människor har engagerat sig och haft viljan att hjälpa till. Det visar ju att det finns en hel del goda människor också, inte bara onda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar