Greps när han sprang mot brinnande hus – skulle rädda sin öl

Foto: Twitter/TT
Mannen ville rädda sin öl.
NYHETER

En man i USA tyckte att han glömt något viktigt i det brinnande huset och sprang tillbaka för att rädda sin öl – och bröt mot polisens order, skriver tidningen Keoland.

I söndags, 12:30 lokal tid, anlände räddningstjänsten till ett brinnande hus i South Dakota i USA. Där befann sig en man som kände att han glömt något viktigt i huset – nämligen sin öl.

Í ett försök att rädda ölen sprang han försökte han springa tillbaka in i det brinnande huset, men misslyckades. Han kom inte bara tillbaka ut tomhänt, han blev dessutom gripen för att han inte lytt polisens order om att stanna utanför byggnaden.

Sioux Falls-polisen i South Dakota twittrade om händelsen. De skriver att mannen knuffade sig förbi polisen och brandmännen i hans desperata försök att rädda hans öl.

Det här oehört omdömeslösa beteendet hade kunnat riskerat fleras liv”, skriver polisen i ännu en tweet med hashtagen #notworthyourlife.

Ölen som mannen ville föra till säkerhet var två burkar av ölmärket Bud Ice Premium lager, tillägger polisen.

Tre personer behandlades för rökskador, en av dem fick föras till sjukhus. Nu utreds vad som orsakade branden, skriver Keoland.

ARTIKELN HANDLAR OM