Sex döda efter skottlossning på företagscentrum i Orlando

NYHETER

Flera personer har skjutits till döds i ett företagscentrum i Orlando, skriver polisen i Orange County på Twitter.

Sex personer har dödats – inklusive skytten – och sju personer är skadade.

Skytten, en tidigare anställd, sköt sig själv i samband med händelsen.

Skottlossningen inträffade på ett företagscentrum på Forsyth Road nära Full Sail University i Orlando vid klockan 8, lokal tid, på måndagen.

Den lokala tv-kanalen WFTV kallade inledningsvis dödsskjutningen en ”incident på en arbetsplats” och har pratat med en kvinna som berättar att hennes syster var inne på en toalett i företagscentrumet när hon hörde skott avlossas.

När systern kom ut såg hon åtminstone en kropp på golvet och ska ha upprepat flera gånger på telefonen att ”Min chef är död, min chef är död.”

FBI tillkallades till platsen och polisen undersökte under morgonen lokalerna med hundar. Ett antal gator kring byggnaden har även stängts av.

Polisen i Orange County skrev på Twitter strax efter incidenten att de hade händelsen under kontroll och vid 17-tiden, svensk tid, hölls en presskonferens där man förklarade att skytten var en tidigare anställd på företaget som varit föremål för tidigare incidenter på företaget.

Sköt ihjäl sig själv

Den tidigare anställde, en man i 45-årsåldern, ska ha fått sparken i april i år, och sedan ha återkommit till företaget under måndagsmorgonen.

Sex personer, inklusive skytten själv, har bekräftats döda och sju personer är skadade.

Bland de döda finns fyra män och en kvinna.

Den tidigare anställde, som har ett brottsregister med småbrott som exempelvis droginnehav, sköt sig själv i samband med händelsen.

– I nuläget finns det inget som tyder på att han ska ha tillhört någon grupp eller att det här rör sig om terror, utan vi behandlar det som en arbetsrelaterad incident, säger sheriff Jerry Demings vid Orange County, Florida.

Påminns fortfarande om Pulse-attacken

Måndagens attack inträffar bara en vecka innan årsdagen av nattklubbsattacken den 12 juni 2016 då en ensam gärningsman gick in på nattklubben Pulse och sköt ihjäl 49 personer innan han sköts ihjäl av polis.

Tidigare på måndagen skrev guvernör Rick Scott i ett uttalande ”att Orlando de senaste åren har varit mer utsatt än någonsin tidigare.

”Jag har informerats av polisen om denna tragiska incident och Ann och jag ber för familjerna som har förlorat sina älskade i dag. Jag ber alla i Florida att be för de familjer som påverkats av detta meningslösa våldsdåd”.