Hemlig swishlista i dom gick att avkryptera

TT

Publicerad 2024-03-20

Kristianstads tingsrätt försökte maska swishlistan till en kombinerad bordell och massagesalong, men domen mot en koppleriåtalad kvinna går att avkryptera, skriver Kristianstadsbladet. Arkivbild.

Swishlistan till den bordell och massagesalong som avslöjats i Kristianstad fanns med i domen mot kvinnan som drivit salongen. I domen var namn och telefonnummer maskerade, men uppgifterna går att avkryptera, rapporterar Kristianstadsbladet.

Tidningen kan därmed se namnen på 195 personer som swishat salongen, fastän domstolen tänkt hålla dem hemliga.

– Det var illa att listan kommit ut i omaskat skick. Jag förstår inte hur det har kunnat ske. Jag tror inte ens att tingsrätten har tillgång till en omaskad version av den, säger rådman Ulf Ahlström till tidningen.

Tidningen hittar bland annat namn på en polis, en anställd inom Svenska kyrkan, en tidigare allsvensk fotbollsspelare och två politiker i listan. Om de fått massage, erhållit sexuella tjänster eller både och framgår inte, däremot vilka belopp som betalats.

Hittills har 30 personer dömts för sexköp på bordellen, skriver tidningen. Kvinnan som drev verksamheten har dömts till fängelse i två år och åtta månader för grovt koppleri.

ANNONS