Syskonen överlevde första bomben – dödades av den andra

Publicerad 2019-04-23

De brittiska syskonen, Daniel Linsey, 19 och hans syster Amelie, 15, överlevde den första bombexplosionen i Sri Lanka.

Men de dödades av den andra när de försökte fly terrorattentatet.

– De skulle flyga hem senare samma dag och hade precis ätit frukost när den första bomben exploderade, säger brodern David Linsey, 21, till Daily Mail.

Syskonparet åt frukost med sin pappa, Matthew, på lyxhotellet Shangri- La i Colombo, när den första bomben exploderade. När de flydde exploderade den andra bomben och syskonen dog. Pappan överlevde båda explosionerna och återvände hem till sin familj i London.

– Min pappa säger att de hamnade mitt i den andra explosionen när de försökte fly. Både min bror och min syster blev medvetslösa med en gång och fördes till sjukhus, men de vaknade aldrig. Pappa är chockad och har inte sagt så mycket, han försöker vara stark inför min mamma och min lillebror, som bara är tolv år, säger David Linsey.

Pappan fick skrapsår i ansiktet och har blivit omhändertagen av sin familj i London. Enligt Daily Mail har han berättat för familjen att han hoppades på att dottern, Amelie, hade överlevt då hon inte hade haft några synliga skador.

– Till att börja med trodde de att Amelie inte var allvarligt skadad. Hon hade inte några synliga sår, men hon måste ha haft invärtes skador. Jag tror att de båda dog omedelbart. Man tror inte det här ska drabba en, vi är helt förkrossade och saknar dem otroligt mycket, säger brodern till den engelska tidningen.

Reste runt i Asien

Syskonparet reste runt i Asien på en påskresa tillsammans med deras pappa. De hade landat i Sri Lanka bara några dagar innan terrorattacken. Daniel Linsey älskade att resa och enligt brodern hade han planerat att studera turism på universitetet. Och systern beskrivs av som ” en av de snällaste man kan föreställa sig”.

– Min syster var familjens mitt, hon höll ihop oss och min bror skulle studera på universitetet. Det här var en påsksemester där de kunde umgås med vår pappa, de såg verkligen fram mot det, säger David Linsey.

Över 300 döda i bombningarna

Enligt Sri Lankas försvarsminister har nu myndigheterna höjt antalet döda i terrorbombningarna från 290 till 311 personer, det rapporterar Washington Post. Tisdagen kommer att vara en nationell dag för sorg, skriver tidningen.

Polisen har gripit 24 personer som misstänkts för attackerna och kriminaltekniker har uppgett för AP att de sex första attackerna utförts av sju självmordsbombare. Militanta islamister tros ligga bakom attentatet, som är landets blodigaste händelse sedan inbördeskriget tog slut 2009.