Serbien

Serbien anklagar Ryssland för spioneri

Av: 

TT

Uppmärksamheten kring agentvideon väcks knappt två veckor innan Serbiens premiärminister Aleksandar Vucic (bilden) besöker Moskva. Arkivbild.

Foto: Boris Grdanoski/AP/TT

NYHETER

Serbiens president Aleksandar Vucic anklagar Ryssland för spioneri. Enligt Vucic har den serbiska underrättelsetjänsten avslöjat ett omfattande underrättelsesamarbete mellan ryska spioner och medlemmar av den serbiska militären.

Premiärministern uttalade sig efter ett möte med landets nationella säkerhetsråd, som han sammankallat med anledning av en video som publicerades på Youtube i helgen.

I filmklippet ses en rysk agent lämna över en plastkasse till en annan man, vars ansikte är maskat. Senare syns hur mannen tar upp ett kuvert ur kassen och börja räkna sedlarna som finns inuti.

Att det rör sig om en rysk agent har säkerhetstjänsten tidigare bekräftat. I nationella medier har den andra mannen beskrivits som en serbisk underrättelseofficer, men hans identitet har inte bekräftats officiellt.

Uppmärksamheten kring filmklippet väcks knappt två veckor innan Aleksandar Vucic besöker Moskva den 4 december. Ryssland har förnekat att det skulle röra sig om en av landets agenter.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Ovanligt smutsig luft på Balkan

ÄMNEN I ARTIKELN

Serbien

Spioneri

Ryssland