Misstänkt hatbrott tillbakavisas av polisen

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Marie Pettersson (S), kommunalråd Älvkarleby kommun.
Foto: Älvkarleby kommun
Marie Pettersson (S), kommunalråd Älvkarleby kommun.

I söndags valde kommunalrådet i Älvkarleby, Marie Pettersson (S), att skriva på Facebook att hon hade blivit attackerad i sitt eget hem och utsatt för ett hatbrott.

Men enligt polisen stämmer inte uppgifterna.

Det var i lördags som Marie Pettersson (S), kommunalråd i Älvkarleby kommun, sa sig ha blivit överfallen i sitt hem, vilket Aftonbladet tidigare har rapporterat om.

”I vårt fram tills nu trygga bo sker detta. För första gången någonsin undrar jag om mitt engagemang är värt detta?”, skriver Marie Pettersson (S) i ett Facebookinlägg.

Nu står det dock klart att överfallet inte alls skedde i hemmet, utan på en campingplats i Älvkarleby, vilket SVT Uppsala var först med att rapportera om.

”Råder förundersökningssekretess på ärendet”

Enligt källor till Aftonbladet ska slagsmål ha utbrutit mellan Marie Pettersson och personer som befunnit sig i den aktuella husvagnen den här kvällen.

– Det råder förundersökningssekretess på ärendet. Det jag kan säga i dagsläget är att poliserna på plats har tagit emot flera anmälningar, säger Tomas Eriksson, lokalpolisområdeschef i Älvkarleby.

Har personerna i husvagnen anmält varandra?

– Ja, det stämmer, säger han.

”Motivet ska utredas”

Till SVT Uppsala säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson, att man inte misstänker något politiskt motiv bakom den påstådda misshandeln.

– Motivet ska naturligtvis utredas, säger Tomas Eriksson. Men att det skulle finnas ett politiskt motiv är inte det första vi tänker på i just det här fallet. Vi har ganska goda uppgifter om vad som ligger bakom det här bråket.

Aftonbladet har sökt Marie Pettersson, som dock inte vill uttala sig.

Publicerad:

LÄS VIDARE