David anordnar en konferens – försvarar köttätarna

avJasmin Lindberg

David Bodiroza från Falkenberg vill stötta köttätandet genom att anordna en internationell köttkonferens nästa år.

Själv har han enbart ätit kött varje dag under två år.

1 av 3

Falkenbergaren David Bodiroza, 47, tycker att det har pratats för negativt om kött under de senaste åren. Något han vill ändra på genom en köttkonferens.

– Det handlar om att kött i dagens debattklimat får stryk från alla håll. Att man pratar om kött utifrån klimat, att det är lika bra med vegetabilisk protein och att det är cancerframkallande och så vidare, berättar David.

David Bodiroza har sedan två år tillbaka endast ätit kött, fisk och mejeriprodukter. Han bekänner sig till karnvorismen – en diet där man utesluter produkter från växtriket och kolhydrater.

– Jag har dragit ner på kolhydraterna sedan 2012 och mått bättre. Jag hade besvär med ansiktsutslag som liknande rosacea. Jag fick mediciner men det försvann aldrig. När jag provade dieten försvann besvären efter två veckor, berättar David.

”Alla behöver inte äta som jag”

David kommer anordna en internationella konferens för köttätare i Malmö under sommaren 2020. Tanken dök upp efter att han själv besökt en liknande konferens i Colorado i USA.

Innehållet på konferensen kommer enligt David främst att handla om människans kosthållning, forskning om kött och köttets fördelar. Han har också bjudit in 18 internationella talare och hoppas på att personer som arbetar inom köttindustrin också tar sig dit.

– En av talarna kommer att prata om hur mycket gifter det finns i frukt och grönsaker, berättar David Bodiroza och tillägger:

– Jag hoppas kunna skapa opinion, men det innebär inte att jag tycker att alla behöver äta som mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Falkenberg

Mat