Vaxholm

Man anhållen efter "vansinnesdåd" i Vaxholm

Av: 

TT

Två män knivhöggs i Vaxholm under lördagskvällen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

NYHETER

Två män skadades under natten till söndagen, en av dem allvarligt, då en för dem främmande man i 25-årsåldern överföll dem med kniv.

Händelsen inträffade i Vaxholm strax före klockan elva på lördagskvällen. Plötsligt ska en man i 25-årsåldern oprovocerat ha attackerat en 30-årig man.

– Man kan kalla det för vansinnesdåd. Det finns inget motiv eller tidigare koppling mellan personerna. Brottet skedde oprovocerat och utan förvarning, säger Johan Wernsten, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen attackerades den 30-åriga mannen bakifrån när han var ute med sin hund utanför sitt hus. Även en 55-årig man ska ha knivhuggits då han skulle hjälpa ambulanshelikoptern att landa.

– Vi vet inte varför det här har skett. Det finns inget tydligt motiv och deras relation är inte klarlagd. Som vi ser det i nuläget är det en okänd som har gett sig på två andra, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Gärningsmannen kunde gripas av polis på plats och är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp.

Under söndagsförmiddagen uppgav polisen att läget för de båda skadade männen är stabilt, men att de fortsatt vårdas på sjukhus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

SOS-operatör utreds efter vansinnesdådet i Vaxholm

ÄMNEN I ARTIKELN

Vaxholm