Stockholm Pride 2019

Politikerna som nobbar Prideparaden

Av: 

Cornelia Mikaelsson

NYHETER

Majoriteten av Sveriges partiledare kommer att delta i det färglada Pridetåget genom Stockholm.

Men det finns några som av olika anledningar inte kommer att kunna gå i tåget.

Moderatledaren Ulf Kristersson har skadat foten – men kommer att delta ändå.

Centerpartiet:

På Instagram skriver Annie Lööf att hon har gått i tåget många år men att hon dessvärre inte kommer att medverka i år. Hon hyllar dock paraden och skriver att: ”Hbtq-personers rättigheter är grundpelare vi aldrig kan kompromissa med”. Enligt SVT kommer Fredrick Federley, vice partiordförande, att delta.

Socialdemokraterna:

”Statsministern går inte i Pridetåget i år, han gjorde det i fjol till exempel”, skriver pressekreteraren Mikael Lindström i ett sms till SVT. I ett inlägg på Instagram skriver Stefan Löfven att regeringen finns representerad och att ”paraden visar styrkan i att vi kan förändra samhället när många går samman”.

Liberalerna:

På Instagram skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni att hon kommer att gå i tåget.

Vänsterpartiet:

– Han (Jonas Sjöstedt reds. anm) kommer att gå. Han och Malin Björk är de jag vet som kommer att gå”, meddelar partiets presstjänst till SVT.

Moderaterna:

– Ja, han (Ulf Kristersson reds. anm) kommer tekniskt sett inte att gå, men han kommer att åka på en elmoppe. Han har skadat foten, säger Tom Samuelsson på Moderaternas pressjour till SVT.

Kristdemokraterna:

Förra året gick inte kristdemokraternas Ebba Bush Thor, men i år kommer hon att delta. ”Jag kommer att gå i Stockholm Prideparad för att manifestera för alla människors lika och okränkbara värde”, säger Ebba Bush Thor i en video på Instagram.

Miljöpartiet:

– Båda två (Isabella Lövin och Per Bolund reds. anm) kommer att gå i paraden. Åsa Lindhagen kommer också att gå, säger Jakob, pressekreterare, till SVT.

Sverigedemokraterna:

Aftonbladet har sökt Sverigedemokraterna för ett svar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Årets Prideparad går genom Stockholm

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm Pride 2019

Hbtq

Pride

Stockholm