Politikerna som nobbar Prideparaden

Majoriteten av Sveriges partiledare kommer att delta i det färglada Pridetåget genom Stockholm.

Men det finns några som av olika anledningar inte kommer att kunna gå i tåget.

Moderatledaren Ulf Kristersson har skadat foten – men kommer att delta ändå.

Centerpartiet:

På Instagram skriver Annie Lööf att hon har gått i tåget många år men att hon dessvärre inte kommer att medverka i år. Hon hyllar dock paraden och skriver att: ”Hbtq-personers rättigheter är grundpelare vi aldrig kan kompromissa med”. Enligt SVT kommer Fredrick Federley, vice partiordförande, att delta.

Socialdemokraterna:

”Statsministern går inte i Pridetåget i år, han gjorde det i fjol till exempel”, skriver pressekreteraren Mikael Lindström i ett sms till SVT. I ett inlägg på Instagram skriver Stefan Löfven att regeringen finns representerad och att ”paraden visar styrkan i att vi kan förändra samhället när många går samman”.

Liberalerna:

På Instagram skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni att hon kommer att gå i tåget.

Vänsterpartiet:

– Han (Jonas Sjöstedt reds. anm) kommer att gå. Han och Malin Björk är de jag vet som kommer att gå”, meddelar partiets presstjänst till SVT.

Moderaterna:

– Ja, han (Ulf Kristersson reds. anm) kommer tekniskt sett inte att gå, men han kommer att åka på en elmoppe. Han har skadat foten, säger Tom Samuelsson på Moderaternas pressjour till SVT.

Kristdemokraterna:

Förra året gick inte kristdemokraternas Ebba Bush Thor, men i år kommer hon att delta. ”Jag kommer att gå i Stockholm Prideparad för att manifestera för alla människors lika och okränkbara värde”, säger Ebba Bush Thor i en video på Instagram.

Miljöpartiet:

– Båda två (Isabella Lövin och Per Bolund reds. anm) kommer att gå i paraden. Åsa Lindhagen kommer också att gå, säger Jakob, pressekreterare, till SVT.

Sverigedemokraterna:

Aftonbladet har sökt Sverigedemokraterna för ett svar.

Skriv inlägg
 • Cornelia Mikaelsson

  De flesta ekipage har anlänt till slutdestinationen: Östermalms IP. Vi avslutar därför chatten och tackar för alla åsikter, kommentarer och frågor. Hoppas att alla har haft en underbar dag! 

 • Vilken glädje, vilken KÄRLEK 💖💖💖

  Pia
 • En person greps vid ett tumult som uppstod. De i paraden vägrade gå vidare innan området var säkert igen.

  Jinx

  Hej Jinx. En person blev omhändertagen efter att ha tänt en bengal, enligt Mats Eriksson, polisens presstalesperson i Stockholm. I övrigt är läget lugnt. 

  Cornelia Mikaelsson
 • Varför står paraden stilla på Kungsgatan/Sveavägen?

  Andrea

  Enligt polisen har ett ekipage gått sönder. * Pratade precis med Mats Eriksson, presstalesperson polisen, igen som säger att ett ekipage inte har gått sönder, men att de valde att stanna. Men nu ska allt rulla på som vanligt. 

  Cornelia Mikaelsson
 • Tåget står still vid konserthuset. 😥 Har nåt hänt?

  Pia

  Jag har inte hört något. Någon som vet?

  Cornelia Mikaelsson
Publisert:

LÄS VIDARE