Babylycka på svenska djurparken

avMalin Wigen

NYHETER

Två små gepardungar har kommit till världen på Borås djurpark. Mamman Kasi har för första gången blivit mamma.

– Det känns jätteroligt. De är jättefina! Vi har väntat med att gå ut med det här, för att det är lite osäkert till en början om de överlever, säger djurparkens vd Bo Kjellson till GP.

Den 24 september såg två gepardungar dagens ljus på Borås djurpark – en hona och en hane.

– Det känns jätteroligt. De är jättefina! Vi har väntat med att gå ut med det här, för att det är lite osäkert till en början om de överlever, säger Bo Kjellson, vd vid Borås djurpark, till GP.

De två syskonen ska må bra och får tillsyn av djurvårdarna flera gånger per dag,

– De kommer bra överens och ju äldre de blir desto bättre kommer de att leka. Vi är glada varje gång vi får nytillskott och nu var det Kasis första kull, säger han.

Ska återvända till sina rötter

Även gepardhonan, mamman Kasi, ska må bra efter omständigheterna. Vad ungarna ska heta är ännu hemligt, det är endast djurvårdarna som vet om det i nuläget enligt Bo Kjellson. Dock är framtidsplanen för dessa redan spikad – de ska tillbaka till sina rötter i England – där mamman är ifrån.

– Ungarna kommer att gå vidare till en djurpark i England, där de kommer att få klara sig själva på egen hand. Eftersom de är syskon kommer de komma till olika ställen. Honan kommer att vara kvar på Borås djurpark, säger Bo Kjellson till GP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borås