Tittarnas dom: Ulf Kristersson vann debatten

Partiledardebatten är över för den här gången.

Och tittarna är extremt nöjda med Ulf Kristerssons debut – han koras till vinnare i Aftonbladets/Inizios undersökning.

– Herregud, det var ju roligt, men lite oväntat, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Moderaternas ordförande Ulf Kristersson var inte den som hade längst taltid i SVT Agendas partiledardebatt. Men i Aftonbladets/Inizios undersökning om partiledarnas insatser kammar han hem segern.

– Ingen annan partiledare har sådant stöd från sina egna väljare, inte ens Jimmie Åkesson i Sverigedemokraterna, säger Karin Nelsson, analyschef på Aftonbladet/Inizio.

Tittarna fick välja vem som gjorde bäst ifrån sig i debatten – och de som röstar på Alliansen hyllar Ulf Kristerssons insats.

– Kristersson var väldigt efterlängtad av moderatväljarna ser det ut som. Alliansväljarna gillar sina egna partiledare, men också Kristersson, och det förklarar segern, säger Karin Nelsson.

”Jag kanske var lite för artig”

Kul, tycker Ulf Kristersson (M).

– Inte minst eftersom det var min debut. Det kommer säkert tuffare dagar, säger moderatledaren till Aftonbladet.

Hans stil är att vara sig själv – och att ”inte försöka missförstå sina motståndare”.

– Jag kanske var lite för artig och väntade på min tur men jag vill diskutera politik på ett så seriöst sätt som möjligt. Sedan står vi där åtta personer, och det är ont om tid. Det går fort, då blir det inte alla nyanser, det förstår jag också. Men jag vill i första hand ha ett politiskt samtal för vuxna, säger Ulf Kristersson.

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publisert:

LÄS VIDARE