Kvinna fördes bort från fest – misshandlades och våldtogs

NYHETER

En man misstänks ha tvingat i väg en kvinna från en fest i Malmö på lördagsnatten. Sedan ska han misshandlat och våldtagit henne i en lägenhet, rapporterar p3 Nyheter.

– I bostaden hittade vi en skarpladdad pistol med ljuddämpare och ammunition, säger Nils Norling, informatör på Malmöpolisen.

En man i 30-årsåldern är misstänkt för människorov och våldtäkt. Han ska ha fört bort en kvinna från en fest på Rosengård i Malmö sent i lördags. Mannen uppges därefter ha våldtagit och misshandlat henne, rapporterar P3 Nyheter.

– Kvinnan var på en större fest och träffade en man som hon känner sedan tidigare. Under den sena kvällen eller natten ska mannen ha tvingat henne bort från festen och till en lägenhet där han misstänks ha våldtagit och misshandlat henne, säger Nils Norling, informatör på polisen i Malmö, till Aftonbladet.

Hittade laddad pistol

På söndagsmorgonen lyckades kvinnan ta sig från bostaden. Hon fick hjälp av människor i närheten att slå larm till polisen och sjukvården. En patrull tog sig till lägenheten och grep den misstänkte mannen.

– När gjorde en husrannsakan i lägenheten och hittade vi en skarpladdad pistol med ljuddämpare. Vi anträffade också misstänkt narkotika och även ammunition, säger Nils Norling.

Misstänks för flera brott

Mannen är även misstänkt för narkotikabrott, olaga vapeninnehav samt brott mot vapenlagen.

Både den misstänkta och målsäganden har förhörts. Polisen är dock förtegen om vad som har framkommit i samtalen.

– Jag kan inte gå in på det alls i nuläget, säger Nils Norling.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö