Hans sista önskan: Ett glas vin och cigarett

Foto: Facebook
Sjukhuset delade en bild från Carstens vackra stund på Facebook.
NYHETER

När Carsten förstod att han snart skulle somna in bad han sjukhuset uppfylla hans sista önska. Och det gjorde de – trots att det bröt mot reglerna.

– Det var den avslutning han hade önskat sig, säger Pia Christensen på Århus universitetssjukhus enligt Avisen.dk.

Carsten Flemming Hansen från danska Århus fick veta att han närmade sig slutet. Han hade fått ett bråck på stora kroppspulsådern i magen – och när bråcket brister hamnar patienten i ett livshotande tillstånd.

Carsten var för sjuk för att bli opererad. Läkarna bedömde att det bara fanns dagar, eller i värsta fall timmar, kvar i livet för Carsten. Sjuksköterskan Rikke Kvist fick berätta hur det stod till.

– Då sade han att han faktiskt kunde tänka sig en cigarett och ett glas vin, säger hon enligt KvP.

Normalt sett är det inte tillåtet att röka på universitetssjukhuset i Århus. Alkohol hör inte heller till det vanliga i sjukhusets lokaler. Men Carsten hade inte mycket tid kvar – så personalen ordnade ett glas vitt och en cigarett av favoritmärket LA på en balkong.

Där fick Carsten njuta av cigaretten och vinet tillsammans med familjen inför en vacker solnedgång. Bilden som Rikke Kvist tog på hans fina stund där delades av sjukhuset på Facebook – och har delats och gillats tusentals gånger.

– Intresset från media har varit enormt, säger sjukhusets presschef Lars Elgård Pedersen till KvP.

Det fanns ingen tveksamhet från sjukhusets sida när Carsten berättade vad han önskade.

– Det var den avslutning han önskat sig. Det fanns inte tid att tänka, bara att handla, säger Inge Pia Christensen vid Århus universitetssjukhus enligt Avisen.dk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Vin