Kvinna rånad och våldtagen av två män i Linköping

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En kvinna i 25-årsåldern blev rånad och våldtagen av två män i ett skogsområde nära universitetet i Linköping sent på söndagskvällen.

Polisen utreder nu om händelsen kan ha samband med ett liknande överfall i januari.

– Vi lägger stora resurser på detta, säger Daniel Axelsson, chef för Linköpingspolisens enhet för grova brott.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss!

Polisen larmades om händelsen strax efter klockan 22 på söndagen.

– En anmälare som hade mött kvinnan ringde in. Hon var uppriven och blödde från en skärskada, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

Två för kvinnan helt okända män misstänks ha överfallit henne i ett skogsparti i närheten av universitetet i Linköping.

– Där ska hon ha blivit utsatt för ett övergrepp som vi rubricerar som våldtäkt. Exakt vad som har hänt går jag inte in på. Men hon har blivit utsatt för saker som gör att vi rubricerar det som våldtäkt. Hon har även blivit åsamkad en skärskada, säger Torbjörn Lindqvist.
Senare framkom att kvinnan även blivit av med en del tillhörigheter i samband med händelsen. Brottsrubriceringen är våldtäkt och rån.

Har lämnat signalement

Kvinnan fördes till sjukhus för vård och dokumentation av skadorna.

– Vi har hållit förhör med henne men vad som framkommit i de samtalen kan jag inte gå in på, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i region öst.

Han fortsätter:

– Kvinnan har lämnat ett signalement, men det är ingenting som vi går ut med för tillfället. Det skulle kunna påverka utredningen negativt att berätta om det för tidigt.

Teknisk undersökning genomförd

Under natten sökte poliser med hundpatruller i området för att lokalisera platsen där det misstänkta övergreppet ägt rum. På måndagseftermiddagen uppgav Daniel Axelsson, chef för Linköpingspolisens enhet för grova brott, att en förmodad brottsplats lokaliserats.

– Vi har hela tiden vetat på ett ungefär var det inträffat, men det tog lite tid att hitta den mer exakta platsen. Nu hoppas vi att vi lyckats med det, säger han.

Polisens tekniker har genomfört en teknisk undersökning i området, och en del fynd ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum, NFC.

På måndagen har personen som hjälpte kvinnan att larma polisen förhörts. Vad som framkommit där vill polisen dock inte gå ut med.

– Under morgondagen ska vi höra kvinnan på nytt. Vi hoppas att det kan ge en klarare bild av vad som skett, säger Daniel Axelsson.

Finns liknande händelse

I januari i år utsattes en kvinna för en överfallsvåldtäkt i det närbelägna området Ryd. Polisen utreder nu om det kan finnas något samband mellan händelserna.

– Vi kikar på om det kan finnas likheter, men jag kan inte säga mer om det nu. En skillnad är att det i Ryd-fallet endast ska vara en gärningsman.

Daniel Axelsson vädjar till personer som har gjort observationer som kan vara av intresse att höra av sig till polisen på 114 14.

– Vi är intresserade av att prata med alla som varit i Valla under söndagskvällen och som sett något som kan ha relevans för utredningen, säger han.

Publicerad: