SD-riksdagsledamoten hånar kvinnor: ”Är en psykopat”

1 av 3
NYHETER

SD-toppen Anders Forsberg misstänks ha förskingrat över en miljon kronor från partiets kassa.

På en ljudinspelning, som Expressen rapporterar om, hörs hur Forsberg kränker de kvinnliga SD-företrädarna som anmälde honom.

– Hon är en så kallad psykopat, säger han om riksdagskollegan Hanna Wigh.

Riksdagsmannen Anders Forsberg står åtalad för att ha fört över 1,1 miljoner kronor från Sverigedemokraternas kassa i Skaraborg till sitt eget företag.

I slutet av februari tog han tjänstledigt, på partiledningens uppmaning.

Det var Hanna Wigh, tidigare ordförande för SD i Skaraborg och numera riksdagsledamot, som polisanmälde Forsberg. Tillsammans med partikollegan Maddelen Larsson hade hon länge anmärkt på hans sätt att hantera partiets pengar.

”Totalt väck i huvudet”

Expressen har tagit del av hemliga ljudinspelningar från 2014. Där kränker Anders Forsberg både Wigh och Larsson.

– Det här är ju verkligen mellan bord och vägg, men det är ju att hon är en så kallad psykopat, hörs han säga om Hanna Wigh.

Om Maddelen Larsson säger Forsberg:

– Totalt väck i huvudet, ja det var väl när hon var gravid för ett år sen, hon var ju väldigt aggressiv.

Försvaret: ”Sagt i stundens hetta”

Hanna Wigh uppger för Expressen att hon tror att blev utsatt eftersom hon hade information om partikamratens misstänkta brottslighet.

– Det är först nu i efterhand som man förstår varför det var ett intresse för Anders Forsberg att se till att försöka bli av med mig och Maddelen i och med att det var vi som kunde avslöja honom, att då var vi ett hot, säger hon.

Till Aftonbladet säger Anders Forsberg att han var upprörd då kommentarerna fälldes.

– Det här härrör sig från ett möte med två före detta anställda som jag hade då. Vi kanske pratade i ungefär 50 minuter kring hur den före detta distriktsordföranden (Hanna Wigh, reds anm.) agerat. Jag blev upprörd kring hur hon betett sig, och jag reagerade genom att uttrycka mig mindre lämpligt vid några tillfällen, säger han, och fortsätter:

– Jag kan tycka att det är olyckligt att en intern diskussion med människor som man litar på spelas in för att materialet ska kunna användas som ett vapen mot mig.

Men tycker du att det är passande att beskriva partikamrater som ”psykon”, även om det sker under ett internt möte?

– I samband med att jag fick den här inspelningen så bad jag om ursäkt. Det var förkastligt sagt och det skedde i stundens hetta. Man bör inte använda sådana begrepp men man måste se till den totala dialogen som vi hade.

Anders Forsberg förnekar också att han skulle ha upplevt Hanna Wigh och Maddelen Larsson som hot. Aftonbladet har utan framgång sökt dem för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM