Elizabeth, 15, tros ha kidnappats av sin lärare

Dramat skakar amerikanska delstaten

NYHETER

Läraren Tad Cummins, 50, är numera en av den amerikanska delstaten Tennessees mest eftersökta personer.

Han misstänks ha kidnappat sin 15-åriga elev Elizabeth Thomas.

Varken Cummins eller Thomas har setts sedan den 13 mars.

1 av 6 | Foto: TBI

15-åriga Elizabeth Thomas från den amerikanska delstaten Tennessee har nu varit spårlöst försvunnen i snart tio dagar. Polisen misstänker att hon blivit kidnappad av en av sina lärare, 50-årige Tad Cummins.

Hade 15-åringen som elev

Cummins, som är gift och har vuxna barn, arbetade på Culleoka Unit School som lärare och hade Elizabeth Thomas som elev.

Delstatspolisen Tennessee Bureau of Investigation (TBI) uppger för tv-kanalen ABC att man misstänker att Cummins utnyttjat sin position för att kontrollera 15-åringen men man har inte helt och hållet kunnat fastställa när den misstänkta kidnapparen börjat bearbeta eleven.

– Vi misstänker att Cummins kan ha utnyttjat sin auktoritet som lärare mot den här sårbara unga flickan under en period för att försöka lura henne och utnyttja henne sexuellt, uppger en av polisens talespersoner för ABC News.

Fastnade på övervakningsfilm

Enligt pappan till 15-åriga Elizabeth Thomas ska Cummins ha sagt till tonåringen att han var miljonär och att han jobbade för CIA.

Lärarens och elevens relation avslöjades av en klasskamrat till Elizabeth. Hon ska ha sett dem kyssas och anmälde det till skolan. Händelsen kunde inte bekräftas men ledde ändå till att Tad Cummins senare fick sparken.

Några dagar före försvinnandet fastnade han på en övervakningsfilm i en affär där han misstänks ha köpt hårfärgningsmedel.

Det sista spåret efter den 15-åriga flickan är en bild på Instagram där hon iklädd en för stor flanellskjorta bär på någonting, sannolikt sina tillhörigheter.

1 000 dollar i belöning

Polisen har också fått tips om att Cummins bil, en silverfärgad Nissan, setts i grannstaten Alabama.

Polisen har nu utlyst en belöning på 1 000 dollar till den som kan komma med avgörande tips i jakten på läraren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennessee

Brott