Kritiserade Obama – har redan varit på golfbanan tio gånger

NYHETER

Donald Trump har gång på gång kritiserat att Barack Obama ofta spelade golf under sin tid i Vita huset.

Men frågan är om han inte kastade sten i glashus – helgens runda var Trumps tionde besök på en golfbana sedan han blev president.

Talespersonen Sean Spicer säger att Trump förenar nytta med nöje.

Foto: CHARLES KRUPA / AP TT / NTB SCANPIX
Donald Trump - flitig golfare.

”Kan ni tänka er, med alla problem och svårigheter som USA står inför väljer president Obama att tillbringa dagen med att spela golf. Värre än Carter.”

Twitterinlägget från oktober 2014 är ett av många där Donald Trump kritiserar Barack Obamas flitiga golfande medan den senare var president.

Donald Trump är själv en inbiten golfare – något som inte har förändrats sedan han blev president. Enligt NBC News-journalisten Bradd Jaffy har Trump besökt en golfbana vid tio tillfällen sedan han tillträdde som president för två månader sedan.

Främja relationer

Under måndagens pressträff i Vita huset fick talespersonen Sean Spicer frågan vad som skiljer Obamas golfande från Trumps. Spicer nämnde då Trumps möte med Japans premiärminister Shinzo Abe och sa att de två världsledarna förenade nytta med nöje på golfbanan.

– Han använde det som en möjlighet att tillsammans med premiärminister Shinzo Abe främja djupare relationer i Asien.

Sean Spicer sa även att Donald Trump pratat om hur man får ut så mycket som möjligt av att spela golf. Dessutom har Trump flera gånger haft möten och telefonsamtal på sin golfklubb, säger hans talesperson.

– Att han åker dit betyder inte alltid att han spelar golf.

ARTIKELN HANDLAR OM