"Vi ville ha ett vitt och modernt kök"

Av: Helena Aro

Publicerad:
Uppdaterad:

Eva och Andreas: Vi är helnöjda med resultatet

1 av 4 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
FÖRE OCH EFTER Fyra veckor tog det att förvandla det gamla instängda köket (infällda bilden) till det nya moderna. Köket kommer från Kvik och kostade cirka 90 000 inklusive vitvaror och fläkt (Nordin & Ölwing). Granitskivorna gick på cirka 16 000 kr. De rostfria vitvarorna kommer från Electrolux och spishällen från Miele. Barstolarna finns att köpa hos Ilva för 879 kr/st.

Eva och Andreas hade tröttnat på sitt slitna och instängda kök. Efter fyra veckors renovering stod det nya klart.

Se så fint det blev!

Jag kliver in i det gula, charmiga radhuset strax utanför Stockholm och möts av ett stort modernt kök.

Det stilrena köket med sin öppna planlösning gör rummet stort och ljust, något som både Andreas och Eva längtade efter innan de började renovera.

”Lätt att hålla rent”

– Vi ville ha ett vitt modernt kök med granitskivor, rostfria vitvaror och högblanka luckor, ett luftigt kök som är lätt att hålla rent, berättar Eva, och Andreas instämmer:

– Vi började med att ta in offerter från olika firmor för att hitta bästa pris för den stil vi sökte. Det dyraste var vitvarorna.

Efter cirka fyra veckor stod köket klart, men resan dit var inte helt enkel. Vitvarorna kom inte i tid, köksbordet var skadat två gånger vid leverans och flera andra smådetaljer stämde inte.

Nöjda med resultatet

– Men jobbigast var att vara utan spis och diskmaskin, och allt damm när vi rev väggar, säger Eva.

Men i dag njuter hela familjen till fullo av sitt nya kök.

– Det är här vi hänger och umgås med familj och vänner, äter, tar en drink och till och med ser på tv tack vare den nya öppna planlösningen in till vardagsrummet. Vi är så nöjda med resultatet, säger Eva.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN