Kuppen: De köper sin konkurrents tv

avSimon Andrén

Publicerad:
Uppdaterad:
PRISKRIG Media Markt tyckte att konkurrenten Elgiganten hade väldigt billiga platt-tv. Så de åkte dit och köpte hela lagret. Lastade dem på en lastbil och åkte hem och sålde apparaterna till sina egna kunder.

Här är bilden som Media Markt vill stoppa.

Elektronikjätten köper upp konkurrentens kampanjvara.

För att sälja den i sina egna butiker.

Bilderna visar hur personal från Media Markt i torsdags morse köpte hela lagret av Elgigantens prissänkta plasma-tv.

– Jag blev väldigt förvånad och chockad när jag såg hur de köpte alla tv-apparaterna och lastade upp dem på en långtradare, säger Anders Nielsen, Elgigantens vd, som befann sig på plats.

Startar jättekonflikt

Personal på Elgigantens Malmöbutik passade på att fota konkurrenternas fräcka kupp. Något som riskerar att starta en jättekonflikt.

– Jag har blivit kontaktad av Media Markts ledning, de uppmanade mig att inte gå till press med bilder eller information om det inträffade, säger Anders Nielsen.

Tobias Eltell, förbundsjurist vid Sveriges Annonsörer:

– Kan man urskilja personerna på bilderna, och påstå att de medverkar i ett reklamsammanhang, så kan Media Markt stoppa publicering av bilderna.

Men i redaktionellt material gäller inte samma sak.

Kan inte ställa krav

– I en redaktionell framställning gäller inte lagen om namn och bild i reklam. Där kan man inte ställa några krav på att bilderna inte får publiceras, säger Eltell.

Media Markts Sverigechef inom försäljning, Erwin Rauh, tillbakavisar att man försökt stoppa konkurrenten från att kontakta media.

– Det mejl som skickades till Anders rörde endast de lagar som omger marknadsföring.

Vad gjorde ni med tv-apparaterna?

– De köptes för att fylla på vårt lager, och såldes till våra kunder.

Publicerad: